Les primeres carxofes de Benicarló arriben als mercats

La varietat es caracteritza per una forma compacta i el clotet reconeixible de la denominació d'origen

Treballadores seleccionant les millors carxofes a un magatzem / À Punt NTC

Les primeres carxofes de la temporada que eixiran al mercat amb l’etiqueta denominació d’origen de Benicarló ja estan ací. Aquesta varietat es caracteritza per “estar apretada, tenir el clotet, si no quan venen a revisar-les no et donen el vistiplau per a etiquetar-les”, explica Carlos Miravet, comercial de la cooperativa Benihort. 

Un distintiu, el de Benicarló, ben apreciat a la cuina d’Espanya i Europa, ja que “a diferència d’altres zones aquesta carxofa té molt d’aguant i un sabor que la fan única”, afirma Carlos.

En aquesta cooperativa i en les empreses hortofructícoles que la comercialitzen es fa un treball intens. A Benicarló podem trobar una gran extensió de camps plantats d’aquesta hortalissa que es cultiva de novembre a maig i en la qual influeix moltíssim la meteorologia. 

De fet, les actuals temperatures condicionen la catalogació i fan que el producte varie la forma. “Fa molta calor, i aleshores la carxofa no s’apreta i no es fa el foradet que és la característica d’aquesta varietat”, diu Maria Asunción Senar, llauradora. Enguany es compleixen vint anys des que la Unió Europea va reconéixer la DO Carxofa de Benicarló.

També et pot interessar

stats