El preu de venda de l'oli d'oliva continua creixent, tot i que en origen porta ja tres mesos de caiguda

Segons ha denunciat Facua, el litre ja es ven de mitjana a més de tretze euros, una xifra que multiplica el preu per tres des d'abril del 2023

El preu final de l'oli d'oliva ha pujat, mentre que el cost en origen baixa / À Punt NTC

L'associació de consumidors Facua ha denunciat esta setmana la tendència creixent del preu final de l'oli d'oliva en comparació amb el cost d'origen que, segons les seues anàlisis, fa tres mesos consecutius que està baixant. Un preu que escandalitza els consumidors, genera una bretxa que cada vegada s'amplia més i deixa de mitjana el litre a més de tretze euros. 

Segons ha explicat Pau Bernad, portaveu de l'associació de consumidors, la diferència és un 69%. "Paguem l'oli molt més car perquè els preus no han baixat", ha assegurat. Segons l'entitat, al productor se li paga a menys de set euros, una diferència molt gran i una barbaritat per al consumidor final.

Esta situació obliga molta gent a deixar d'utilitzar un producte bàsic en la dieta mediterrània i substituir-ho pel de gira-sol. Per això, des de Facua demanen que es prenguen mesures i s'estudie el mercat per a comprovar quin motiu hi ha darrere d'esta tendència amb l'objectiu de regular la compravenda d'un producte que lidera la pujada interanual d'aliments i ja multiplica el preu per tres des d'abril del 2023.

També et pot interessar

stats