El preu de l'habitatge puja un 6,5% a la Comunitat Valenciana el primer trimestre

Els preus han pujat de manera ininterrompuda des del segon trimestre de 2014. Una tendència alcista que es va reprendre després de sis anys a la baixa amb la punxada de la bambolla immobiliària

Promoció nova de pisos a l'avinguda Casalduch de Castelló de la Plana / Idealista
Promoció nova de pisos a l'avinguda Casalduch de Castelló de la Plana / Idealista

El preu de l'habitatge ha pujat un 6,5% a la Comunitat Valenciana durant el primer trimestre d'enguany, dues dècimes per damunt de l'increment mitjà d'Espanya, segons les dades difoses este dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Espanya, el preu de l'habitatge ha accelerat l'increment el primer trimestre de l'any fins al 6,3% interanual, un augment que no era tan elevat des del tercer trimestre de 2022.

Este nou increment es produeix després que el preu de l'habitatge moderara la pujada el 2023 al 4% i sumara una dècada de creixements.

L'exercici es va veure marcat per les successives pujades dels tipus d'interés, que van reduir les compravendes i la concessió d'hipoteques, però no així els preus, que van continuar creixent tot i que encara menys.

De fet, el preu de l'habitatge ha pujat de manera ininterrompuda des del segon trimestre de 2014. Esta tendència creixent es va reprendre després de sis anys a la baixa, que va començar en el segon trimestre de 2008 amb la punxada de la bambolla immobiliària.

L'habitatge nou s'encareix un 10%

L'habitatge nou va ser la que més es va encarir a Espanya en el primer trimestre de l'any, un 10,1%, la qual cosa suposa 2,6 punts més. Amb tot això, ha registrat increments de dos dígits en dos dels tres últims trimestres.

Cal recordar que l'habitatge nou ja va pujar per damunt del 10%, en concret un 11%, en el tercer trimestre de 2023.

D'altra banda, el preu de l'habitatge de segona mà va augmentar un 5,7% en el primer trimestre de 2024, més de dos punts per damunt de la registrada el trimestre anterior. Es tracta a més de l'increment més gran que experimenta des del tercer trimestre del 2022.

També et pot interessar

stats