Els preu dels carburants continua baixant, a l’espera de la pròrroga de la bonificació del govern espanyol

La gasolina marca el preu més baix des d'octubre, mentre que el gasoil se situa en nivells de febrer

Un home reposta combustible en una gasolinera / Alberto Ortega (Europa Press)
Un home reposta combustible en una gasolinera / Alberto Ortega (Europa Press)

Els preus de la gasolina i el gasoil tornen a caure durant l'última setmana fins a marcar els preus més baixos des d'octubre i febrer, respectivament, a l'espera que el govern espanyol decidisca en els pròxims dies si prorroga el descompte de 20 cèntims per litre que s'aplica des d'abril a tots els consumidors.

Segons les dades difoses dijous pel Butlletí Petrolier de la Unió Europea (UE), que recull el preu mitjà registrat en més d’11.400 estacions de servei espanyoles entre el 29 de novembre i el 5 de desembre, el preu de tots dos carburants una vegada aplicat el descompte se situa en 1,488 i 1,563 euros, respectivament. Amb aquests valors, el cost de la gasolina ha disminuït un 2,8% en els últims set dies, mentre que el gasoil és un 3,6% més barat que fa una setmana.

Així, durant l'última setmana la gasolina, que encadena la tercera caiguda, ha marcat el preu més baix des de la primera setmana d'octubre, mentre que el gasoil manté la tendència a la baixa després de sumar el sisé descens consecutiu i situar-se en nivells no registrats des de febrer, abans que començara la invasió russa d'Ucraïna.

La caiguda continuada de tots dos carburants es produeix unes setmanes abans que deixara d'estar en vigor la bonificació sobre el preu d'aquests, que s'aplica des d'abril i fins que finalitze l'any per a pal·liar els efectes de la guerra a Ucraïna, i que l'executiu estudia si prorrogar únicament per a determinats col·lectius. 

Si es comparen els preus actuals amb els quals marcaven tots dos carburants a l'inici de l'any, la gasolina és només un 0,6% més cara que llavors, mentre que el preu del gasoil és un 16% superior. No obstant això, se situen molt per davall dels màxims històrics registrats el mes de juny en plena escalada de preus provocada pel conflicte iniciat per Rússia.

Amb els preus actuals, omplir un depòsit mitjà de 55 litres amb gasolina costa prop de 82 euros, davant dels quasi 86 euros que es paguen si s'utilitza gasoil.

També et pot interessar

stats