El preu de la gasolina i del gasoil segueix en caiguda

El litre de gasolina se situa en 1,73 euros, mentre que el de gasoil costa 1,82 euros. A pesar del descens, la gasolina és un 14,6% més cara que fa un any i el dièsel, un 32,34%

Gasolinera en una imatge d'arxiu
Gasolinera en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El preu mitjà dels carburants a Espanya ha seguit descendint aquesta setmana i s'ha abaratit fins a quasi un 3%, i ja situa la gasolina i al gasoil per davall dels preus anteriors a la bonificació de 20 cèntims per litre que va aprovar el govern a partir de l'1 d'abril.

En concret, el litre de gasolina s'ha situat en els 1,73 euros, després de retrocedir un 1,927% respecte a la setmana passada, encadenant així la segona setmana de caigudes.

Pel que fa al gasoil, ha descendit fins als 1,821 euros per litre, amb una caiguda del 2,93% i marca la quarta setmana de descensos.

Comptant la subvenció de 20 cèntims, el preu del litre de gasolina seria d'1,530 euros, mentre que el del gasoil se situaria en els 1,621 euros: en tots dos casos clarament inferiors als que marcava a la fi de març, abans de l'entrada en vigor de l'ajuda.

Desembre comença amb una clara tendència a la baixa en el preu de la gasolina i del dièsel, que ja es va iniciar el mes passat. Els dos carburants s'allunyen de màxim històric i comença a reduir-se la bretxa entre el dièsel i la gasolina, encara que el preu del gasoli es manté nou cèntims per damunt.

Sense tindre en compte la subvenció, el preu del litre de gasolina és un 14,6% més car que fa un any, mentre que en el cas del gasoil el preu és un 32,34% superior.

Amb tot, un estudi posa de manifest que set de cada deu conductors a la Comunitat Valenciana omplin els dipòsits en gasolineres de baix cost arran la pujada del preu del combustible. I també que el 57% dels valencians amb cotxe considera insuficient el descompte dels 20 cèntims implantat pel govern.

També et pot interessar

stats