El president de Caixa Ontinyent: “En la crisi anterior, els bancs van el ser problema. En aquesta, la solució”

La única caixa d’estalvis valenciana que queda apostarà els pròxims anys per créixer en les grans ciutats per a incrementar la clientela

El president de Caixa Ontinyent, José Pla, en l'entrevista d'aquest dijous en 'Les notícies del matí'

“En la crisi anterior, els bancs van ser el problema. En aquesta crisi, els bancs han sigut una solució, perquè la cooperació entre les administracions públiques i els bancs ha fet que moltes ajudes es canalitzen més ràpidament a empreses i ciutadans”. És la visió de José Pla, el president de Caixa Ontinyent, l’única caixa que queda a la Comunitat Valenciana i de les dos que resten a Espanya després de la crisi del 2008.

En la seua intervenció en Les notícies del matí, el màxim responsable d’aquesta entitat creada a la Vall d’Albaida s’ha referit als expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) o els préstecs de l’ICO com a exemple de la cooperació entre el sector financer i les administracions per a pal·liar, d’una manera àgil, la crisi econòmica que ha obert la pandèmia.

En aquest sentit, José Pla també s’ha referit al teixit empresarial valencià, el qual, des del seu punt de vista, ha demostrat una “gran capacitat de resiliència, ha sabut canviar i reinventar-se”, per exemple, i en el cas concret de la Vall d’Albaida, fabricant material sanitari “de hui per a demà”.

Segons ha exposat Pla en Les notícies del matí, aquest canvi ràpid es deu al fet que l’empresariat “està canviant de mentalitat” i s’han adonat que si volen mantindre el negoci “han d’invertir en innovació, en tecnologia, en maquinària... i no en terrenys”.

"Reindustrialització" valenciana

Per això, el dirigent financer de Caixa Ontinyent percep una “reindustrialització” al nostre territori. “Tenim les condicions òptimes, com un port que és una ferramenta logística espectacular, tres aeroports, bones infraestructures... crec que és moment de veure la botella mig plena”, assegurava en Les notícies del matí. “Totes les crisis serveixen per a què les empreses espavilen, i les que sobreviuen són més fortes”, afegia Josep Pla.

D’altra banda, i quant a l’entitat bancària que dirigeix, que a hores d’ara té 44 oficines, 188 treballadors i 80.000 clients, assegura que l’arrelament al territori, on es reinverteixen els guanys de l’entitat; la personalització dels serveis al client, tenint en compte que és una entitat menuda que pot establir una relació directa amb els usuaris; així com la renúncia als comiats del personal, que abandona l’entitat quan es jubila o per raons voluntàries, són algunes les claus perquè aquesta entitat radicada a la Vall d’Albaida haja resistit en un panorama de fusions bancàries.

Respecte als plans futurs de l’entitat, i atés que “és un moment complicat en el sector financer, amb els interessos molt baixos i competidors amb polítiques molt agressives”, la caixa valenciana apostarà per créixer en ciutats grans amb al finalitat d’ampliar la seua cartera de clients.  

També et pot interessar

stats