Preocupació entre els pescadors per l'alça dels combustibles: "No és rendible eixir a pescar"

Mateo Espín, patró major de la Confraria de la Vila Joiosa, avança que el sector s'unirà en un front comú per a estudiar actuacions si el govern espanyol no dona resposta a l'auge de preus

pescadors alacant
Embarcacions de pesca amarrades en un port valencià / À Punt NTC

L'alça de preus de l'energia, embranzida més per la guerra a Ucraïna, afecta de ple el sector de la pesca. L'encariment del combustible fa que l'activitat no siga rendible per a molts mariners i manté amarrades moltes embarcacions a tota la Comunitat Valenciana, que aquesta setmana han decidit quedar-se a port en protesta. 

Mateo Espín, patró major de la Confraria de Pescadors de la Vila Joiosa, ha visibilitzat en Les notícies del matí la preocupació del col·lectiu per la inflació de preus. Segons ha denunciat, des de l'any passat el gasoil ha pujat un 40%, el que els eleva les despeses per treballar. "Els mariners ixen a pescar sense saber si s'enduran un sou a casa. Et gastes el 80% del que ingresses, no és rendible", ha dit entrevistat aquest divendres.  

Els pescadors de la Vila Joiosa tenen previst tornar a la normalitat dilluns amb la represa de l'activitat, però reclamen al govern espanyol que adopte mesures per a pal·liar la pujada de preus. Encara que no s'ha pres cap decisió ferma, el sector estudia constituir un front comú a través de les confraries per a alçar la veu i demanar ajudes. "Necessitem un preu del gasoil just per a poder treballar i viure", ha afirmat Espín. 

Una de les actuacions per les quals aposta el sector per a pal·liar la inflació és la baixada d'impostos sobre el combustible, almenys fins que millore la situació, segons ha remarcat el patró de la confraria vilera. I avisa que en aquestes condicions, els pescadors aguantaran "poc" perquè treballen ja "al mínim". 

També et pot interessar

stats