PowerCo introduirà una nova tecnologia de producció de cel·les en la gigafactoria de Sagunt

La companya explica que aquesta tecnologia busca augmentar “significativament” l’eficiència i sostenibilitat de les bateries

Imatge d'arxiu d'una planta de Volkswagen
Imatge d'arxiu d'una planta de Volkswagen / Europa Press

PowerCo ES, filial del grup Volkswagen, estudia introduir un procés de fabricació "completament nou" en les plantes de producció de cel·les de bateria a Europa i Amèrica del Nord, inclosa la futura gigafactoria que construirà a Sagunt (Camp de Morvedre), que busca augmentar “significativament” l’eficiència i sostenibilitat. 

La filial de bateries té com a objectiu industrialitzar el procediment conegut com a dry coating o recobriment en sec. Aquesta tecnologia permet una disminució en el consum d'energia del voltant del 30% i "les proves internes ja n'han demostrat l'èxit", ha assegurat la companyia en un comunicat. 

El responsable de Tecnologia del grup Volkswagen i president de la Junta de Supervisió de PowerCo, Thomas Schmall, ha assegurat que, amb tecnologies com la de dry coating, l'empresa compta "amb els coneixements necessaris i els experts adequats per a portar la producció de cel·les a un nou nivell i oferir importants avantatges de costos als seus clients". "El nostre objectiu és establir una producció industrial de bateries sostenibles i assequibles", ha destacat.

En paraules del CEO de PowerCo, Frank Blome: "El que la cel·la d'estat sòlid és per al producte, el recobriment en sec ho és per a la producció: un vertader canvi de joc. Si s'escala amb èxit, ens donarà una posició única en el mercat i avantatges competitius definitius".

També et pot interessar

stats