PowerCo formarà fins a 200 alumnes per curs en el Battery Campus i en contractarà vint a l'any

L’empresa treballa perquè la Cambra de Comerç d'Alemanya homologue les titulacions

El president de la Generalitat, Carlos Mazon, saludant al cap de Recursos Humans de PowerCo España, Alexander Dittrich
El president de la Generalitat, Carlos Mazon, saludant al cap de Recursos Humans de PowerCo España, Alexander Dittrich / Rober Solsona (Europa Press)

PowerCo, l'empresa de cel·les de bateries del Grup Volkswagen que desenvoluparà el seu projecte a Sagunt (Camp de Morvedre), formarà fins a 200 alumnes per curs en el Battery Campus, l'espai que habilitarà per a instruir estudiants de formació professional (FP) i treballadors que busquen reciclar-se o reforçar la pròpia qualificació. La companyia té previst contractar a l'any vint d'eixos alumnes d'FP que passaran per estes aules i acollir-ne com a becaris en pràctiques altres vint. A més, hi haurà capacitat per a fer cursos amb universitats.

Així ho ha indicat este dimarts el cap de recursos humans de PowerCo Espanya, Alexander Dittrich, després de signar amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, el conveni de col·laboració entre l'empresa i l'administració autonòmica per a desenvolupar el Battery Campus. L’empresa té previst posar en marxa el centre de formació el 2026 i fins llavors planteja com a “solució interina” per a eixa formació recórrer a espais de les universitats valencianes.

Mazón ha assegurat que este centre de formació representa més que una inversió econòmica, perquè suposa “una aposta seriosa de futur”, i garanteix oportunitats i formació. També ha destacat que, amb la signatura del conveni, es posa la primera pedra d'una inversió de més de 35 milions d'euros “en el futur dels nostres joves”.

Així mateix, ha precisat que és un campus de 16.000 metres quadrats destinat a la investigació i el desenvolupament amb el qual es podrà preparar a joves per al mercat laboral actual, “canviant i exigent”. Un projecte —considera— que ofereix a la Comunitat Valenciana l’oportunitat de posicionar-se “a l'avantguarda d'un camp estratègic i de futur”.

Doble titulació

Mazón ha subratllat que esta iniciativa suposarà obrir les portes de la Comunitat Valenciana per a generar intercanvi formatiu i de talent amb països com Alemanya, ja que, segons ha avançat Dittrich, es treballa perquè la Cambra de Comerç d'Alemanya homologue les titulacions del Battery Campus. Així l’alumnat no només obtindrà un títol espanyol sinó també un alemany “per a generar majors possibilitats d'ocupació”.

També et pot interessar

stats