Els ports invertiran 15 milions per a recuperar el litoral de València, Gandia, Castelló i Almassora

Seran els primers d’Espanya a reinvertir part dels beneficis en les ciutats on operen. També finançaran la línia 10 del metro de València. 

Imatge d'arxiu del port de València, amb nombroses grues i contenidors al fons
Imatge d'arxiu del port de València, amb nombroses grues i contenidors al fons / Autoritat Portuària València

Quinze milions per a regenerar el litoral de València, Gandia, Castelló de la Plana i Almassora. És el compromís de Ports de l’Estat, que també finançarà unes altres infraestructures, com ara la línia 10 de Metrovalencia o el parc de Desembocadura al costat de Natzaret, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se amb els responsables dels ports valencians i del govern espanyol. 

El cap del Consell ha sol·licitat als ports valencians la millor "integració entre les instal·lacions portuàries i la ciutat, que incrementen la seua vinculació amb l'entorn, compartint els seus beneficis amb la societat".

Per això, en la trobada entre els presidents de les autoritats portuàries de València, Castelló i Alacant, el president de Ports de l'Estat, Francisco Toledo, i el conseller d’Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, els responsables dels ports s’han compromés a destinar part dels seus beneficis a les ciutats on s'ubiquen i implicar-se en el seu entorn, de manera que seran els primers ports d'Espanya a invertir en els voltants.

Millor resposta a la crisi

Així mateix, en la trobada s'ha posat de manifest que els ports valencians estan responent millor a la crisi econòmica derivada de la pandèmia que els de la resta de l'Estat, tant en trànsit com econòmicament.

En aquest sentit, Puig ha destacat l'augment del 13,3% de les exportacions que han eixit des del port de València el gener i febrer. Des del seu punt de vista, aquesta xifra evidencia "com les exportacions estan tirant de l’economia”. El president de la Generalitat ha destacat “la fortalesa” d'aquest sector, que considera “decisiu” per a l’economia valenciana en un moment tan complicat com l'actual i que permet  impulsar sectors com el ceràmic i agroalimentari.

També et pot interessar

stats