El Port de València espera rebre l'informe sobre la terminal nord la setmana vinent

El president de l'Autoritat Portuària insisteix que el port "no és de goma" i necessita l’ampliació per a poder atendre la demanda

Imatge d'arxiu del Port de València
Imatge d'arxiu del port de València / Europa Press

El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, espera rebre l'informe de Ports de l'Estat sobre el projecte de construcció de la futura terminal nord de contenidors al principi de la setmana vinent, el 14 o 15 de febrer, per a saber si s'hi ha d'introduir alguna modificació, que espera que no siga necessària.

Una vegada rebut aquest document, que Martínez confia que no done "sorpreses", la idea és aprovar formalment el projecte en el pròxim consell de l’Autoritat Portuària i després dels tràmits administratius, atorgar l'adjudicació definitiva a TIL, filial de la naviliera MSC.

Així ho ha manifestat Martínez després de la reunió del consell d'administració d'aquest divendres en una roda de premsa en què ha valorat que el trànsit portuari del port valencià el 2021 ha crescut un 5,35%. Ha afegit que si no ha pujat més ha sigut "per limitacions d'espai".

Martínez: “el port no és de goma”

Segons Martínez, "el port no és de goma i necessita expandir-se". En aquests moments ja necessita espai on situar contenidors fins que estiga conclosa la futura terminal nord: "ens fa falta l’ampliació com l'aigua al desert" per a poder atendre la demanda, ha insistit.

D’altra banda, ha censurat que hi haja persones que sol·liciten nous tràmits “sabent que no fan falta, amb l'únic objectiu de retardar la possible l'adjudicació, amb el risc que l'inversor se'n vaja, deliberadament, conscient que no fan falta" i "per motius ideològics". Des del seu punt de vista, "això és prevaricar", ha remarcat.

La Comissió Ciutat-Port torna a protestar contra l'ampliació 

Integrants de la Comissió Ciutat-Port han tornat a protestar en contra de l'ampliació del port amb una escenificació de l'enderrocament del dic i una pancarta a l'entrada de l'edifici del Rellotge, on s’ha reunit el consell d'administració de l'Autoritat Portuària.

Al voltant de seixanta persones han sostingut una pancarta de rebuig a l'ampliació dins de la campanya de mobilitzacions que desenvolupen des de fa dos anys en contra del projecte del port.

Per a la Comissió Ciutat-Port, integrada per diverses entitats cíviques i ecologistes, l'ampliació està fora de lloc en el context comercial i de mercat global, perquè "no té sentit" incrementar el trànsit marítim. Defensen el foment del comerç local i rebutgen la "contaminació extra" que suposaria una ampliació que quasi triplica la capacitat de contenidors marítims, l'afecció al territori i l'increment de la contaminació ambiental per les noves infraestructures terrestres que requeriria l'augment del transport per a atendre el trànsit marítim.

També et pot interessar

stats