La plantilla de ThyssenKrupp Galmed exigeix coordinació a les administracions per a evitar el tancament de la planta de Sagunt

Aquest dijous, jornada de vaga a la planta, s'han concentrat davant les portes de la Generalitat

Concentració davant el Palau de la Generalitat, aquest dijous
Concentració davant el Palau de la Generalitat, aquest dijous / GVA

La plantilla de ThyssenKrupp Galmed, que aquest dijous celebra una jornada de vaga, ha participat en una concentració davant el Palau de la Generalitat, convocada per CCOO PV, per a reclamar que les diferents administracions posen en marxa mesures i polítiques industrials coordinades que garantisquen el futur de l'ús de la fàbrica de Sagunt (Camp de Morvedre), davant el seu tancament anunciat el mes de novembre passat.

La companyia ThyssenKrupp Galmed va comunicar el passat mes de novembre al comité d'empresa la intenció de tancar la planta de Sagunt, especialitzada en productes de galvanització, en la qual actualment treballen uns 120 treballadors, a causa del "significatiu empitjorament" del mercat automobilístic europeu i la consegüent "reducció" de la demanda de galvanització. Un anunci davant el qual la Generalitat va obrir un procés de negociació amb ThyssenKrupp per a explorar la continuïtat de la fàbrica.

Aquest dijous, CCOO PV ha reivindicat un compromís en el desenvolupament d'un pacte d'estat per la Indústria, segons ha explicat en un comunicat el sindicat, que ha destacat que en la concentració ha participat "gran part" de la plantilla de Thyssenkrupp Galmed.

Paral·lelament, representants del Comité d'Empresa de ThyssenKrupp Galmed, format per CCOO, han mantingut una reunió amb el secretari autonòmic Ocupació, Antonio Galvañ, i el secretari d'Indústria, Felipe Carrasco, al costat del director de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Enrique Montes. En la reunió, el Consell ha informat els representants sindicals de les propostes que van traslladar aquest dimecres a l'empresa. Des del sindicat han exposat les reclamacions de la plantilla i les necessitats dels qui treballen en la indústria.

El president del Comité d'Empresa, Antonio Monferrer, ha valorat "positivament que Generalitat Valenciana trasllade propostes a l'empresa", però ha mostrat la seua preocupació per "que no existisca coordinació entre administracions, i més quan la concreció de les propostes autonòmiques depén d'accions que ha de posar sobre la taula el govern d'Espanya".

Preocupació per la situació de la indústria de l'automoció al Camp de Morvedre

El responsable d'Acció Sindical de CCOO Indústria PV, Vicente Garcés, ha assenyalat que la preocupant situació de la indústria d'automoció i auxiliars, tant a la comarca del Camp de Morvedre com en la resta de la Comunitat Valenciana, precisa que les diferents administracions implementen de manera coordinada polítiques que garantisquen una indústria forta, sostenible i de futur.

Per part seua, després de la reunió, el Consell ha reclamat al Govern "una actuació coordinada per a evitar el tancament de la planta". El secretari autonòmic d'Ocupació ha posat l'accent que el compromís del Consell amb la planta és "inequívoc", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

I l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, que ha assistit a la concentració al costat de la primera tinenta d'alcaldia, María José Carrera, ha remarcat que "els treballadors demanen unió i coordinació". "Les diferents administracions no podem cercar solucions per separat. Hem d'estar alineades per a trobar la solució definitiva que evite el tancament de Thyssenkrupp Galmed", ha expressat.

També et pot interessar

stats