ThyssenKrupp Galmed anuncia el tancament de la planta de Sagunt on treballen 120 persones

La companyia diu que intentarà salvar els llocs de treball i que manté converses amb PowerCo

Treballadors i treballadores protesten, aquest dijous, davant la Conselleria d'Indústria
Treballadors i treballadores protesten, aquest dijous, davant la Conselleria d'Indústria / Europa Press
23 de novembre 2023 - 20:55

La companyia ThyssenKrupp Galmed ha comunicat aquest dijous al comité d'empresa la intenció de tancar la planta situada a Sagunt (Camp de Morvedre), especialitzada en productes de galvanització, en la qual actualment treballen uns 120 treballadors, a causa del "significatiu empitjorament" del mercat automobilístic europeu i la consegüent "reducció" de la demanda de galvanització.

Així ho ha comunicat el CEO de ThyssenKrupp Galmed, Tiago Vieira, en una comunicació interna als treballadors, en la qual argumenta que el nivell global del mercat està "molt per davall" de les expectatives i previsions originals en les quals es va basar el programa estratègic del Business Segment (BS ES) Strategie 20-30. Per això, la companyia ha fet una anàlisi "detallada" de la rendibilitat de les deu línies de galvanització existents en totes les ubicacions i el resultat ha mostrat que el tancament de la planta de Sagunt és "inevitable des d'una perspectiva econòmica i de mercat", atès que la capacitat de la línia "ja està significativament infrautilitzada" i preveu que aquesta tendència s'"intensifique" a curt termini, la qual cosa significa que "ja no serà possible" operar la línia de manera econòmica en "un futur pròxim".

Precisament, aquest passat dimecres el grup industrial alemany va informar que havia registrat pèrdues de 2.072 milions d'euros al tancament de l'any fiscal, enfront dels guanys de 1.136 milions d'euros comptabilitzats en l'exercici precedent. En el quart trimestre de l'any fiscal, Thyssenkrupp va patir pèrdues de 2.008 milions d'euros, enfront dels guanys de 389 milions del mateix període de l'exercici precedent.

Converses amb PowerCo

En el comunicat, el responsable de Thyssenkrupp Galmed ha avançat que durant les pròximes setmanes es desenvoluparan "solucions viables" per als empleats de la planta saguntina, amb un "marcat aspecte social", i ha anunciat que les converses amb el comité d'empresa s'iniciaran "de manera immediata". També ha dit que l'empresa manté "converses" amb PowerCo —companyia que ja construeix la futura gigafactoria de bateries de Volkswagen a Sagunt— amb la finalitat d'"identificar possibilitats d'ocupació" per als empleats.

CCOO critica la decisió i lamenta la falta de raons que la justifiquen

Per la seua banda, CCOO ha denunciat que l'anunci del tancament de la planta ha arribat "sense preavís ni raons que realment servisquen per a justificar objectivament la decisió". El sindicat recorda que la planta saguntina va tancar en 2013 i va reobrir en 2016 i ha lamentat que la multinacional no responga al treball i al sacrifici fet per la plantilla durant aquests anys.

El secretari general de CCOO al Camp de Morvedre i l'Alt Palància, Sergio Villalba, també ha advertit de l'impacte que tindrà el tancament en les empreses auxiliars de la zona.

Montes demana tranquil·litat

La consellera d'Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha mantingut una reunió telemàtica aquesta mateixa vesprada amb la direcció de l'empresa per a saber "de primera mà" els motius que els han portat a anunciar aquesta decisió i per a interessar-se pels 120 treballadors de la planta. Montes ha transmés als treballadors "un missatge de tranquil·litat" i ha garantit que "mediarà pels seus interessos".

L'Ajuntament lluitarà per salvar els treballs

I l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha afirmat que es tracta d'una decisió "sobtada i unilateral" de l'empresa que "per descomptat" no comparteixen des del consistori i ha indicat que l'Ajuntament no tenia "cap mena d'informació" sobre aquest tema. Moreno ha promès "lluitar" perquè no es produïsca el tancament de la planta i s'ha mostrat "especialment preocupat" pels més de 120 llocs de treball directes, així com pels indirectes i per "totes les famílies que estan darrere de cada lloc de treball".

També et pot interessar

stats