La plantilla de ThyssenKrupp Galmed convocarà noves jornades de vaga contra el tancament de la factoria

CCOO insta les administracions públiques i l'empresa a reprendre les negociacions per a salvaguardar l'ocupació

Treballadors i treballadores protesten, aquest dijous, davant la Conselleria d'Indústria
Imatge d'arxiu d'una protesta davant la Conselleria d'Indústria de la plantilla de Thyssenkrupp Galmed / Europa Press

El president del Comité d'Empresa de ThyssenKrupp Galmed, Antonio Monferrer, ha informat aquest dimecres que en les assemblees de dimarts “les treballadores i els treballadors acordem continuar amb jornades de vaga contra el tancament de la factoria i per a reclamar que les administracions públiques i l'empresa reprenguen les negociacions per a garantir la continuïtat de l'activitat productiva al nostre centre de treball”.

Les jornades de vaga en aquesta factoria de Sagunt (Camp de Morvedre) les faran durant el mes d'abril i són una resposta a la manca d'"avanços substancials que garantisquen el futur de les instal·lacions", segons ha comunicat CCOO. El sindicat assegura que la direcció ha traslladat a la plantilla que, encara que la multinacional continua oberta al diàleg amb les administracions, actualment estan en via morta.

Sergio Villalba, secretari general de CCOO al Camp de Morvedre i l'Alt Palància, ha assenyalat que al sindicat li consta que les administracions han fet propostes a la multinacional i no s'han esgotat totes les opcions, però la factoria hauria de plantejar un projecte sostenible més enllà de les ajudes públiques.

El sindicat demana tant a la direcció del ThyssenKrupp com a les administracions implicades que "donen la cara" i donen resposta a totes les persones que han fet possible aquest projecte empresarial. Si no, els consideraran còmplices i responsables d'un nou tancament de Galmed onze anys més tard.

També et pot interessar

stats