La plantilla de Bimbo del Verger desconvoca dos dies la vaga per a negociar l'ERO d'extinció

A la fàbrica treballen 96 empleats directes i una dotzena externalitzats

Manifestació contra el tancament de la planta de Bimbo celebrada aquest dissabte
Manifestació contra el tancament de la planta de Bimbo celebrada aquest dissabte

El comité d'empresa de la fàbrica de Bimbo al Verger (Marina Alta) ha desconvocat dos dies de vaga que tenien convocada per a aquest dilluns i dimarts per a negociar amb l'empresa les condicions de l'ERO d'extinció anunciat per la multinacional per a aquesta planta. No obstant això, mantindran les aturades previstes "quasi al 90%" per als dies 12, 13 i 14 de febrer on, a més, preveuen una mobilització a Madrid. Així ho ha explicat el president del comité d'empresa, José González, que ha assenyalat que després de la manifestació del 27 de gener van notar una sensació de “flexibilitat” per part de l'empresa, que va començar oferint 20 dies per any treballat, amb un màxim d'un any de salari, i van pujar posteriorment a 25 dies.

El representant de la plantilla ha lamentat que l'empresa "no concrete res i diga vaguetats" i ha apuntat que concretaran les peticions quan la companyia mostre la seua postura i vegen les possibilitats econòmiques. "Volem que la gent puga eixir amb un mínim d'estalvis per a buscar treball i puguen fer-ho sense ansietat ni neguit d'haver d'agafar el primer que troben", ha sostingut.

Així mateix, Rodríguez ha assenyalat que l'empresa va plantejar la possibilitat de reubicar els treballadors en altres plantes, concretament a Paterna (Horta Nord), on va oferir 15 places; a Puente Genil (Còrdova), 15 places; i a Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona), 30 places. No obstant això, ha considerat que "és molt difícil" que hi haja treballadors que ho accepten, ja que requereix un canvi de domicili.

Actualment, a la fàbrica de Bimbo del Verger treballen 96 empleats directes en tres torns. A més, hi ha un servei de neteja externalitzat amb set o huit persones i un servei de porteria també externalitzat amb cinc més. El tancament d'aquesta fàbrica, segons ha comunicat l'empresa als treballadors, està previst per al 31 de març, que és quan cessarà definitivament. El dia 22, però, pretenen deixar de produir i enviar els treballadors a casa amb permís retribuït fins a final de mes, segons ha detallat el president del comité d'empresa.

També et pot interessar

stats