La planta de Ford a Almussafes pararà per complet la producció durant sis dies al mes de maig

La comissió de seguiment de l'ERTO vigent a la factoria concreta els dies d'este mes en què pararà la planta de motors per a coincidir amb el calendari de la de vehicles

Interior de la planta de vehicles de Ford a Almussafes, en una imatge d'arxiu
Interior de la planta de vehicles de Ford a Almussafes, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

La planta valenciana de Ford Almussafes pararà la producció de motors durant els dies 17, 20, 21, 24, 27 i 31, segons ha acordat este dimarts la comissió de seguiment de l'ERTO vigent a la factoria i ha traslladat el sindicat UGT, majoritari en el comité d'empresa. Els sis dies coincideixen amb els dies en què pararà la planta de vehicles. Ford Almussafes, per tant, pararà per complet la producció durant sis dies este mes de maig.

El nou ERTO de Ford, acordat el mes d'abril entre la direcció de la planta i els sindicats, estarà en vigor del 20 d'abril al 20 de juny i durant deu dies afectarà 2.300 treballadors, ja que al cessament de producció de la furgoneta Transit se suma un problema de proveïment en motors i menor demanda del mercat nord-americà.

Almussafes està a l'espera de rebre detall del nou vehicle de passatgers que la multinacional va anunciar el passat mes de març, sense concretar-ne més detalls —híbrid o elèctric—, i amb el qual la factoria "mantindrà càrrega de faena suficient" mentre es decideix el futur de l'electrificació.

També et pot interessar

stats