Planas anima els supermercats a copiar la cistella de la compra bàsica sense inflació de França

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació convida el sector de la distribució a aplicar la mesura respectant la llei de cadena alimentària, per a no repercutir l'estalvi en els productors

Foto d'arxiu del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas
Foto d'arxiu del ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas / Ricardo Rubio (Europa Press)
06 de març 2023 - 14:40

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha fet una "valoració positiva" de la iniciativa impulsada pel govern francés perquè els supermercats oferisquen una cistella de la compra antiinflació amb productes d'alimentació bàsica. A l'acord s'han adherit supermercats com Carrefour o Intermarché, que han llançat paquets amb 200 i 500 articles a preus reduïts.

Planas ha animat les grans superfícies espanyoles a fer el mateix, sempre que es respecte llei de la cadena alimentària "i no siga en perjudici de la indústria ni dels productors". És a dir, no reduint els marges en origen per a compensar la possible rebaixa a la clientela. 

El ministre ha recordat que la iniciativa francesa posa el colofó a les negociacions anuals entre indústria i distribució, en què hi ha hagut "una crida del govern francés a l'equilibri de la cadena", mentre a Espanya, de moment, s'han fet propostes parcials, segons ha explicat a la fira càrnia Meat Attraction, que aquesta setmana celebra a Madrid. 

D'altra banda, ha qualificat de "fals debat" les peticions per part de la indústria i la distribució per a ajornar impostos mediambientals com el del plàstic. "És un element que estava inclòs en els objectius del pla de recuperació i, per tant, era d'obligat compliment. És un fals debat, encara que entenc que sent un cost, la indústria el planteja com un element de discussió, però Espanya tenia un compromís que hem complit amb l'entrada en vigor d'aquesta taxa", ha recalcat.

També et pot interessar

stats