Les pernoctacions als hotels de la Comunitat Valenciana han augmentat un 2,6%

És la cinquena comunitat autònoma escollida entre turistes estrangers.

Les pernoctacions als hotels de la Comunitat Valenciana han augmentat un 2,6%
Les pernoctacions als hotels de la Comunitat Valenciana han augmentat un 2,6%

Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les pernoctacions als establiments hotelers de la Comunitat Valenciana han augmentat un 2,6% al juliol respecte al mateix mes de 2018. Ara bé, tot i que l'ocupació dels hotels ha sigut del 74,2%, s'ha registrat un descens en els preus de l'1,5%.

Entre els turistes espanyols, la Comunitat Valenciana és la segona destinació, per davant de Catalunya i només per darrere d'Andalusia. Les pernoctacions de viatgers residents a Espanya han crescut un 5,6% als hotels valencians.

Pel que fa als turistes estrangers, la Comunitat Valenciana és la cinquena destinació. Això sí, a molta distància de la primera, que són les Illes Balears. Les pernoctacions d'aquests viatgers han baixat en el territori valencià vora un 1,5%, més del doble que a tot Espanya.

Baixen la facturació i els preus a la Comunitat Valenciana

La facturació mitjana diària dels hotels per cada habitació ocupada és de vora 103 euros al juliol, cosa que suposa un 1,7% més que fa un any. Per contra, a la Comunitat Valenciana la facuració mitjana ha baixat. Se situa en més de 93 cèntims, vora un 2,4% menys que al juliol de l'any passat. La Comunitat Valenciana i Astúries són les dos úniques comunitats on la facturació ha retrocedit.

Pel que fa als preus hotelers, el descens més elevat s'ha registrat a la Comunitat Valenciana, amb una retallada d'un 1,5% respecte al juliol de l'any passat. El major increment de preus s'ha donat a Navarra, amb un 7,5%.

També et pot interessar

stats