Les pensions contributives pujaran un 2,5% el 2022

Aquesta pujada de les pensions afecta els 9,8 milions de pensionistes, mentre que les mínimes i no contributives pujaran un 3%

Una parella de jubilats compra en un supermercat
Una parella de jubilats compra en un supermercat / Arxiu

Les pensions pujaran un 2,5% a partir de l'1 de gener del 2022, d'acord amb la mitjana de l'IPC dels últims dotze mesos i després de saber-se aquest dilluns la inflació avançada de novembre (5,6%).

Si es confirma aquesta dada, el 15 de desembre les pensions pujaran un 2,5% i tornaran a revaloritzar-se de manera automàtica amb la inflació.

Aquesta nova fórmula per a apujar les pensions la va recollir una de les recomanacions del Pacte de Toledo i posteriorment es va incloure en la llei pactada entre el govern i els agents socials, de la qual s'ultima la tramitació parlamentària.

Aquesta pujada de les pensions afecta els 9,8 milions de contributives, mentre que les mínimes i no contributives pujaran un 3%, segons recull la llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2022, que es tramiten també al Parlament.

Una vegada conegut la dada de la inflació de novembre, la mitjana dels últims dotze mesos (des de desembre del 2020 a novembre del 2021) s'ha situat en el 2,5%, taxa 1,6 punts superior a la pujada de les pensions aplicada el 2021 (0,9%).

D'aquesta manera, el govern haurà de compensar els pensionistes amb aquesta quantia (1,6 punts), que els abonarà el mes vinent de gener. El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ja va calcular que "aquesta pagueta" significaria un desembossament per a la Seguretat Social d'uns dos milions d'euros.

També et pot interessar

stats