Els preus pugen al 5,6% al novembre i marquen un nou màxim des del 1992

La pujada de l'alimentació i, en menor mesura, la dels carburants i els lubrificants per a vehicles estan darrere d'aquesta evolució a l'alça de la inflació

Gent comprant en un supermercat
Gent comprant en un supermercat / Europa Press

La inflació registrada al novembre s'ha situat en el 5,6% respecte al mateix mes de l'any anterior, la qual cosa representa una pujada de dues dècimes en comparació amb la dada interanual d'octubre i marca un nou màxim històric des de setembre del 1992.

Així es desprén de l'avanç de l'IPC publicat aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'IPC interanual encadena l'onzena taxa positiva consecutiva. Les dades indiquen que aquest repunt s'ha produït malgrat la baixada dels preus de l'electricitat.

La pujada dels preus de l'alimentació i, en menor mesura, la dels carburants i lubrificants per a vehicles personals estan darrere d'aquesta evolució ascendent, ja que el novembre del 2020 totes dues categories descendien.

En taxa mensual, l'IPC ha encadenat el quart repunt consecutiu en pujar un 0,4% al novembre, 1,4 punts per davall de l'ascens registrat el mes d'octubre i la menor pujada des del mes de juliol.

L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de novembre el 15 de desembre.

També et pot interessar

stats