La patronal madrilenya es posiciona a favor de l'ampliació del port de València

El 80% de les mercaderies que arriben o ixen d'aquest recinte portuari en tren tenen Madrid com a origen o destinació

Empresaris valencians i madrilenys, aquest dimecres, al Port de València
Empresaris valencians i madrilenys, aquest dimecres, al port de València / APV

"El port de València comunica Madrid amb el Mediterrani i amb la resta del món. Es tracta d'una infraestructura estratègica en l'activitat empresarial i comercial", ha assenyalat aquest dimecres el president de la Confederació Empresarial de Madrid (CEIM), Miguel Garrido, en la trobada que ha mantingut amb l'Autoritat Portuària de València (APV). La CEIM ha defensat, durant la seua visita al port de València, que la nova terminal de contenidors és un projecte “ambiciós i necessari” per a augmentar les relacions comercials entre la Comunitat de Madrid i la Valenciana i potenciar el seu pes en l'economia europea.

L'ampliació del port de València és un projecte de 2007 encara per concretar i que ha despertat un pols entre els socis del govern del Botànic i també una reacció judicial de col·lectius afectats. Així, el PSPV aposta per dur a terme l’ampliació, encara que revisant els criteris de sostenibilitat perquè la infraestructura quede integrada en la ciutat, però els seus socis de govern, Compromís i Unides Podem, defenen la paralització del projecte. 

En el món empresarial, mentrestant, hi ha més consens. L'ampliació, a la qual donen suport els empresaris valencians (CEV), ha sumat aquest dimecres la veu favorable de la patronal de Madrid. Garrido considera "fonamental augmentar la capacitat del port de València amb la terminal nord de contenidors" i ha demanat a les administracions que "agiliten els procediments per a la posada en marxa d'aquest projecte".

Durant la trobada, l'Autoritat Portuària de València ha traslladat als empresaris algunes dades del recinte. Així, entre altres, s'ha remarcat que el 80% de les mercaderies que arriben o ixen del port de València en tren tenen Madrid com a origen o destinació.

També et pot interessar

stats