Pastor destaca que les vendes del sector jogueter creixeran un 2% a Nadal

El joguet dona faena directa a 5.000 persones a la Comunitat Valenciana i a 20.000 persones més en el sector auxiliar. De fet, el 40% de la facturació nacional es fa a la Vall del Joguet, a la Foia de Castalla

El director general de l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguets, José Antonio Pastor, a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El sector del joguet preveu un creixement del 2% en les vendes en la campanya de Nadal. El director general de l'Associació Espanyola de Fabricants de Joguets, José Antonio Pastor, ha explicat a Les notícies del matí que les últimes setmanes de l'any suposen el 60% de les vendes de l'any i que confien tancar 2023 amb un creixement d'un 1% respecte a l'any anterior.

"Afronten la campanya amb optimisme, però en entorn nacional i internacional d'augment de costes i menys pressupost familiar per les pujades de l'IPC i les hipoteques. Estem veient el comportament dels Estats Units, França o Alemanya on s'està reduint el consum. Ací esperem salvar-lo i un creixement en campanya del 2%, que puga acabar l'any en un creixement de l'1% que a causa de la situació ja seria una bona xifra", ha dit Pastor.

És un creixement menut que arriba en un context complicat i que és possible gràcies als esforços del sector, segons ha explicat el director de la patronal joguetera. "Fa alguns anys que estem d'increment de costos i mentre que l'augment de l'IPC d'octubre és del 3,4%, el dels preus del joguet és del 0,8% i això demostra el control dels costos i l'esforç per a oferir un preu competitiu a les famílies en la situació actual".

El sector del joguet dona faena directa a 5.000 persones a la Comunitat Valenciana i a 20.000 persones més de manera indirecta en el sector auxiliar. De fet, el 40% del total de la facturació al conjunt de l'Estat es fa a l'anomenada Vall del Joguet, a la Foia de Castalla.

El 60% del catàleg es renova cada any

Pastor ha destacat l'esforç en la innovació del sector que té la seua capital a Ibi. "El 60% del catàleg es renova cada any, un 30% en innovacions i un 30% en millores", ha dit. A més ha destacat que un 30% del total del consum és de productes amb llicència, per damunt de la mitjana europea.

Sobre els joguets estrela aquest Nadal a banda de les pantalles, Pastor ha dit que serà un any important "per als jocs de taula, les construccions i les categories de nines, que sempre és de les més venudes".

També et pot interessar

stats