Com pagar durant les vacances per a estalviar diners?

En general, és més econòmic fer-ho amb targeta, però hi ha països en què el risc de robatori és alt

Consells per a estalviar en vacances / À Punt NTC

A l'hora de planificar un viatge se sol tindre en compte la meteorologia, les activitats a fer al lloc de destí o el pressupost, però i les despeses financeres? Saber com pagar en cada lloc pot suposar una diferència econòmica; per això, hem preguntat a un expert en la matèria sobre si és millor pagar amb targeta o en efectiu. 

Federico Varona, del bufet d’advocacia i economia Varona Legal & Numbers, explica que depén del país, perquè hi ha dos tipus: on es pot pagar en targeta sense problemes i on el risc de robatori o duplicació de targeta és alt. Recomana informar-se'n bé durant la planificació del viatge.

En cas que anem a un destí en què siga segur el pagament electrònic, en general, és més barat pagar amb targeta perquè es pot arribar a estalviar fins a un 15%, afirma Varona, però és important saber quines són les comissions que cobra la nostra entitat bancària, que poden arribar fins al 5%, tant per a fer pagaments com per a traure efectiu a l’estranger. Una bona opció poden ser les targetes específiques per a viatjar, com Revolut o Evo, que tenen l’avantatge de no cobrar comissions. 

Per al pagament en metàl·lic o els canvis de divises, Varona aconsella eixir preparat de casa o anar només a llocs oficials. Per a una major seguretat i estalvi, és millor evitar fer els canvis als aeroports i llocs que no siguen de confiança. I, si no tenim més remei que traure diners al lloc de destí, és millor fer-ho tot d'una, perquè cada vegada que ho fem ens cobraran una comissió fixa. 

A més, cal ser previngut. Abans d’encetar el viatge, Varona recomana saber exactament quin és el límit de la targeta que portem i dur damunt una quantitat mínima de diners en efectiu, uns 100 euros. 

També et pot interessar

stats