Ontinyent, Alcoi i els tallers de la Vall d'Albaida reclamen una "solució urgent" a la demora en les cites de les ITV

Aquest divendres s'han reunit amb el director general de l'entitat pública que gestiona les inspeccions tècniques dels vehicles, Javier López

Vehicles esperant per a passar la ITV
Vehicles esperant per a passar la ITV / AECOVA

Els ajuntaments d'Ontinyent (Vall d'Albaida) i Alcoi i l'Associació de Tallers d'Automoció de la Vall d'Albaida s'han unit per a reclamar una "solució urgent" a la demora en les cites de les inspeccions tècniques de vehicles (ITV) que, segons han denunciat, pateix la Comunitat Valenciana.

Els alcaldes de tots dos municipis, Jorge Rodríguez i Toni Francés, i una representació de la referida associació encapçalada pel seu president, Ximo Gramage, s'han reunit amb el director general de la Societat Valenciana de Sitval, Javier López, entitat pública que gestiona les inspeccions tècniques dels vehicles a la Comunitat. Els representants municipals i de l'associació han traslladat "unànimement" al director general la "preocupació" per un problema d'un servei "necessari que s'ha de poder prestar a la ciutadania", segons arreplega el consistori valencià en un comunicat.

El 30% de vehicles valencians no tenen passada la ITV

Rodríguez ha assegurat que s'estima que el 30% dels vehicles que circulen a la Comunitat Valenciana "no tenen passada la ITV", per la qual cosa és "molt necessari que el coll de botella que s'ha creat s'ha de poder resoldre". En aquesta línia, ha avançat la seua intenció de portar l'assumpte en forma de moció als plens de la Diputació de València i l'Ajuntament d'Ontinyent.

Per part seua, Francés ha reclamat una "resposta urgent" i ha advertit que estan "obligant la ciutadania a passar la ITV fora de les nostres comarques per a poder complir el que és una obligació legal". "És un problema derivat de l'assumpció directa del servei per part de la Conselleria, que ha derivat en una manca de recursos humans que cal atendre", ha criticat. Així mateix, ha agraït "els esforços que estan fent les persones que treballen a les ITV valencianes per a atendre de la millor forma possible el servei tot i la situació de precarietat i manca de recursos amb què es troben".

Des de l'Associació de Tallers d'Automoció de la Vall d'Albaida, Gramage ha apuntat que la situació actual "no té cap ni peus, un contrasentit, perquè la gent es pot veure en la situació de no poder circular amb el seu vehicle perquè se'ls demana fer una revisió a la qual no poden accedir en els terminis necessaris, i en cas contrari s'exposen a sancions econòmiques i la retirada de punts del permís de conducció". "Són circumstàncies especials en moments especials, i reclamem solucions especials", ha afegit.

També et pot interessar

stats