Obri les pertes Alacant Gastronòmica, la fira que pretén ser “punta de llança” de la cuina valenciana

La setena edició reunix 260 expositors, 130 estreles Michelin i sols Repsol i més de 450 activitats en quatre dies

Mazón amb cuiners de prestigi a Alacant Gastronòmica
Mazón amb cuiners de prestigi a Alacant Gastronòmica / À Punt NTC

La fira Alacant Gastronòmica ha obert este divendres les portes a Fira Alacant amb la previsió de superar els 80.000 visitants en quatre jornades. La fira, que arriba a la setena edició, ha sigut definida pel president de la Generalitat, Carlos Mazón, com “la gran festa de la Costa Blanca” i la “punta de llança” de la gastronomia valenciana.

Bolívia és enguany el país convidat d’un certamen que suma més de 36.000 metres quadrats repartits en dos pavellons i set escenaris, on s’han programat 450 activitats entre tallers, degustacions i concursos. Entre les cites més destacades hi ha el Campionat d’Espanya de truita de creïlles i el Premi Internacional Paco Torreblanca al millor pastís de xocolate.

Mazón ha remarcat la qualitat dels productes valencians i el talent dels cuiners de la Comunitat Valenciana: “Ací tenim el millor pastís de xocolate del món, la millor truita i les millors tapes”.

Al seu costat, el president de la Cambra de Comerç, Carlos Baño, ha destacat que la fira “s’ha convertit en una referència nacional i internacional” gràcies al treball conjunt de les institucions i el sector empresarial.

En la jornada inaugural també hi han participat la vicepresidenta de la Diputació, Ana Serna, i els consellers de Turisme, Educació i Cultura. La direcció del certamen va a càrrec de Gema Amor.

Producte local i talent internacional

Alacant Gastronòmica reunix enguany 260 expositors i grans noms de la cuina internacional com Martín Berasategui, Jordi Roca o Quique Dacosta, a més de figures emergents de l’escena alacantina.

La cita també incorpora activitats per al públic infantil i tallers que vinculen la gastronomia amb altres disciplines, com la ceràmica. Els visitants poden gaudir d’un ampli ventall de tastos de vi, oli, cervesa o xocolate, en un recorregut que busca seduir tots els sentits.

La fira es podrà visitar fins al pròxim dilluns 6 d’octubre.

També et pot interessar

stats