Les obres de la gigafactoria avancen a bon ritme a Sagunt i podria obrir abans de 2026

Mentre els treballs d’urbanització de més de 130 hectàrees avancen sense descans, els llauradors expropiats reclamen un preu just

Els treballs de condicionament de la parcel·la central de Parc Sagunt II, des de l'aire / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de setembre 2023 - 15:18 Actualitzat: 26 de setembre 2023 - 15:26

Des del cel, una enorme rectangle de terra remoguda permet fer-se a la idea de les dimensions que tindrà la parcel·la central Parc Sagunt II, la gigafactoria de bateries de Volkswagen que, segons les previsions, estarà operativa l’any 2026. El bon ritme dels treballs d’urbanització, que avancen sense descans per tal de condicionar el terreny, fan preveure que aquesta obra titànica complisca terminis i estiga enllestida a finals de 2025. 

El pla d’urbanització, que afecta una superfície de 130 hectàrees i en què s’invertiran més de 200 milions d’euros, forma part de la major inversió industrial de la història a Espanya. Una inversió de què també s’espera un important retorn per a la Comunitat Valenciana: més de 4.200 llocs de treball directes i 27.000 indirectes. 

Els llauradors expropiats: la cara B del projecte.

L'altra cara d'aquesta fita econòmica és la dels propietaris expropiats, que han rebut 20 euros per metre quadrat a canvi de les terres. L’import és aproximadament la meitat del que van rebre els propietaris exportats en la primera fase de Parc Sagunt. 

Molts d’ells, com Desiderio Rodríguez, reclamen un preu més just: “nosaltres estem d’acord que es faça la gigafactoria, però que no abusen del llaurador, que el llaurador tinga el que li correspon” reivindica. Els propietaris, que han deixat l’assumpte en mans d’advocats anuncien que a més demanaran una indemnització com a compensació per no poder participar en aquesta actuació urbanística. 

També et pot interessar

stats