El Nobel d'Economia Paul Krugman afirma a València que la UE controlarà la inflació

L'economista demana no oblidar els problemes "irreemplaçables", com la fam en el món i el canvi climàtic, i ha instat que es faça un acord internacional per a reduir emissions

El Nobel d'Economia, Paul Krugman / À Punt NTC

El Premi Nobel d'Economia Paul Krugman ha assegurat aquest dilluns a València que Europa controlarà la inflació derivada de la guerra d'Ucraïna.

A més, ha demanat no oblidar els problemes veritablement "irreemplaçables", com la fam en el món i els efectes del canvi climàtic, per a la qual cosa ha demanat un acord internacional de reducció d'emissions.

Krugman ha apuntat a les desigualtats extremes i al canvi climàtic com les principals dificultats actuals, i ha remarcat que crisis com la inflació són "transitòries" i es poden superar amb polítiques públiques. "Sembla difícil de creure, però Europa controlarà la inflació", ha asseverat.

"Hi ha moments en els quals m'alegre de no ser jove perquè no sé l'aspecte que tindrà aquest planeta d'ací a 30 anys, és aterridor", ha manifestat en el 33é Congrés Internacional del Centre d'Investigació i Informació sobre l'Economia Pública, Social i Cooperativa, que se celebra en el Palau de les Arts.

"Les crisis que persistiran són les desigualtats extremes que estan destrossant societats i els danys al medi ambient que fan que aquest planeta siga més inhabitable per a tots"

L'economista nord-americà, Premi Nobel el 2008, ha advocat especialment per un compromís global de reducció d'emissions perquè en cas contrari, ha alertat, hi haurà "un desastre de proporcions grandíssimes" i el món serà "molt pitjor".

D'altra banda, Krugman ha remarcat el paper de les cooperatives en àmbits com l'habitatge i el dels sindicats al llarg de la història per a combatre les desigualtats i aconseguir millores laborals.

També et pot interessar

stats