Navarro acusa Yolanda Díaz i Compromís de moviments polítics per a parar l'ampliació del port al Consell de Ministres

El president de la CEV ha tornat a demanar als quatre diputats de Compromís-Sumar que condicionen el seu vot en la investidura a les reivindicacions valencianes, com fan els nacionalistes catalans i bascos

Salvador Navarro en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha destacat que l'ampliació del port de Valenciana "només està pendent de l'autorització per part del Consell de Ministres" de l'aprovació de la inversió de 500 milions d'euros que ha de realitzar el consell d'administració del port de València.

Navarro ha acusat en Les notícies del matí la vicepresidenta del govern Yolanda Díaz i Compromís dels "moviments polítics" que han parat aquesta decisió del Consell de Ministres. "Clarament, jo això li ho he d'atribuir a Yolanda Díaz via Compromís".

Per això, ha avançat que des de la CEV ha sol·licitat una reunió amb Yolanda Díaz a través de Compromís per a explicar-li quin és l'objectiu de l'ampliació del port.

"L'objectiu és mantindre el lideratge del port número u d'Espanya i el quart d'Europa. Una ampliació que és necessària per a mantindre l'activitat empresarial i, a més, socialment per les 50.000 ocupacions que genera en un entorn pròxim".

Navarro ha avisat que les empreses es mouen de manera global i si el port de València perd el lideratge, "ho farà un altre port que potser no és un port espanyol i perdrà tota la societat espanyola".

D'altra banda, el president de la patronal valenciana ha tornat a demanar als quatre diputats de Compromís-Sumar al Congrés que condicionen el seu vot en la investidura del president del govern a les reivindicacions valencianes.

Navarro ha reiterat aquesta invitació en Les notícies del matí, que ja va expressar a principi de setmana. Per això, ha convidat els representants de Compromís-Sumar al Congrés a fer com sempre han fet els nacionalistes catalans i bascos, fins i tot Coalició Canària, és a dir, lligar el seu vot a Pedro Sánchez (PSOE) o Alberto Núñez Feijóo (PP) al compromís amb la seua terra i les seues necessitats.

Unes necessitats que Navarro resumeix en tres: "L'infrafinançament, la falta l'aigua en les comarques del sud i la inversió en infraestructures".

El president dels empresaris valencians ha lamentat que la Comunitat Valenciana no tinga gens de pes en les institucions de l'Estat i considera que ara és el moment de posicionar-se. "Crec que és el moment que el president de la Generalitat agafe lideratge quant a reclamacions i crec que ho farà amb Sánchez o Feijóo perquè és necessari que la Comunitat Valenciana estiga posicionada en la defensa dels interessos que per llei ens hauria d'arribar", ha dit.

Condonació del deute històric

D'altra banda, Navarro també ha parlat de la negociació per a la condonació del deute històric de la Comunitat Valenciana i espera que les negociacions sobre el deute "no siguen una negociació unilateral de l'Estat amb Catalunya perquè és un problema d'Estat". "És millor en una taula amb totes les comunitats autònomes i que es reconega el problema de la Comunitat Valenciana".

El president de la CEV ha destacat que la Comunitat Valenciana té 55.000 milions d'euros de deute i un 73% és originada pel mal finançament des del 2008. "Som amb Múrcia una de les comunitats pitjor tractades".

En aquest sentit, ha avançat que a l'octubre se celebrarà la reunió de la taula del finançament i "Carlos Mazón vol ser-hi present i crec que és d'agrair perquè és fonamental".

També et pot interessar

stats