Montero assegura que s’aplicarà el mateix criteri en totes les comunitats autònomes per a condonar el deute

La ministra d’Hisenda en funcions ha acusat el PP de mentir quan diu que Catalunya es beneficiarà a costa de la resta d’autonomies

La ministra d'Hisenda i Funció Pública en funcions, María Jesús Montero, durant la sessió de control al govern d'aquest dimarts
La ministra d'Hisenda i Funció Pública en funcions, María Jesús Montero, durant la sessió de control al govern d'aquest dimarts / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

La ministra d'Hisenda i Funció Pública en funcions, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts durant la sessió de control que el govern d’Espanya aplicarà el mateix criteri que a Catalunya per a condonar el deute de totes les comunitats autònomes de règim comú.

A més, ha acusat el PP de mentir en les comunitats autònomes en què governa, quan diuen que Catalunya rebrà un tracte de favor a costa d’aquestes comunitats. “Perquè quede clar en aquesta cambra, el criteri que s'aplique amb Catalunya s'aplicarà a la resta de comunitats autònomes de règim comú. Nosaltres vetlem per la igualtat”, ha sentenciat la ministra.

Montero ha especificat que l'acord amb Esquerra preveu que el deute contret per Catalunya respecte al dèficit del cicle que assumisca l'Estat, l’assumirà també amb la resta de comunitats autònomes, fins i tot encara que no tinguen deute del Fons de Liquiditat Autonòmica.

A més, la ministra ha subratllat que el nou model de finançament autonòmic que el govern de coalició pretén conformar, s’assentarà sobre les bases de l'equitat, la solidaritat, l'autonomia financera, la corresponsabilitat fiscal i la lleialtat institucional.

En resposta a la pregunta del senador popular José Manuel Barreiro, Montero ha asseverat que el govern actual ha proporcionat a les comunitats autònomes 180.000 milions d'euros més que en els cinc anys en què va governar Mariano Rajoy. Això suposa, segons la ministra, un increment del 40% dels recursos a les autonomies.

També et pot interessar

stats