Mobilització dels regants d'AVA-Asaja per a exigir mesures que rebaixen els costos energètics

Les entitats de reg estan rebent cada mes factures que multipliquen fins per cinc les quantitats de fa un any

Els regants acorden emprendre mobilitzacions pels costos energètics
Els regants acorden emprendre mobilitzacions pels costos energètics / AVA-Asaja

L'assemblea general extraordinària de l'Associació de Pous de Regs i Usuaris d'Aigües Subterrànies de la Comunitat Valenciana ha acordat per unanimitat emprendre mobilitzacions amb l'objectiu de reivindicar a les administracions una sèrie de mesures urgents que reduïsquen els "prohibitius i inassumibles" costos energètics.

Aquesta entitat, que aglutina a un miler d'entitats de reg i particulars i està vinculada a l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), estudia accions "més agressives i menys pacífiques que fins ara", tant en la Comunitat Valenciana com a Madrid.

Per a això, després de la ratificació per part de totes les persones assistents a l'assemblea, iniciarà un calendari de reunions en les entitats de reg en els seus respectius municipis, així com amb l'Associació Espanyola d'Usuaris d'Aigües Subterrànies, la Federació Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya i Asaja Nacional.

El president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, verbalitza el malestar del col·lectiu: "No podem continuar així. Les entitats de reg estan rebent cada mes factures que multipliquen fins per cinc les quantitats de fa un any".

A la pujada extraordinària de l'energia elèctrica, se li ha sumat el límit del gas imposat pel govern, un atracament a mà armada que moltes vegades dobla la tarifa Cristóbal Aguado - President d'AVA-Asaja

Al mateix temps, denuncia que a peu de camp continuen cobrant els mateixos preus que fa quaranta anys de manera que aquesta escalada de costos és "prohibitiva i inassumible". Per això, Aguado avisa que "o les administracions baixen la factura energètica o tanquem l'aixeta i deixem morir els horts".

Entre les mesures sol·licitades per l'associació destaquen la retirada del límit del gas al sector agrari i la reinstauració d'una tarifa especial de reg com la que hi havia fins al 2008. També la posada en marxa de la possibilitat d'establir la doble tarifa elèctrica en un període de 12 mesos, la baixada d'impostos com l'IVA a l'electricitat i solucions regulades en els preus a l'hora d'efectuar renovacions de contractes amb les comercialitzadores.

També et pot interessar

stats