Mobilització a Alcoi pel compliment del conveni al sector tèxtil

CCOO demana l’aplicació de l’Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva i els sous mínims.

Mobilització a Alcoi pel compliment del conveni al sector tèxtil
Mobilització a Alcoi pel compliment del conveni al sector tèxtil

El personal laboral del sector tèxtil està cridat durant la jornada de dimarts a una vaga convocada per CCOO, per reclamar a les empreses que reconsideren el conveni que van signar el mes de setembre amb el sindicat UGT.

La convocatòria, amb concentracions a les ciutats de Madrid, Barcelona i Alcoi, a la comarca de l’Alcoià, coincideix amb la campanya de rebaixes i, com han explicat el sindicat organitzador, amb les mobilitzacions es demana que es complisca l’Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) i que cap treballador cobre un sou inferior als mil euros mensuals.

La UGT-FICA va signar en solitari amb la patronal un conveni que recull l’increment salarial del 2% en 2018 i 2019 i de l’1,8% en 2020, així com una pujada del 3% en el salari mínim intertèxtil que aconseguirà els 14.000 euros anuals en 2021.

Tots els treballadors del sector tenien la possibilitat d’adherir-se al conveni, tot i que el document únicament vincula les parts signants i no va ser rubricat per CCOO.

També et pot interessar

stats