Mig centenar de municipis en risc de despoblament estrenen caixer automàtic

El Consell va pactar la instal·lació de 135 caixers amb Caixabank i altres 144 amb Correus en municipis xicotets de tot el territori valencià

Caixer al municipi de Geldo, a l'Alt Palància
Caixer al municipi de Geldo, a l'Alt Palància / Generalitat Valenciana

L'Agència Valenciana Antidespoblament (Avant) ha anunciat aquest dissabte la posada en marxa de fins a 55 caixers automàtics nous, un per municipi, la majoria d'aquests situats en poblacions en risc de despoblament.

Aquesta iniciativa forma part d’un conveni entre el Consell i l’entitat bancària CaixaBank per acostar l'atenció financera als xicotets municipis i reactivar-ne l'economia. Fins ara ja han instal·lat 86 dels 135 caixers pactats amb el Consell, si bé només 55 estan operatius. En concret, hi ha 46 a la província de València, 37 d'ells en funcionament; 26 més a Castelló, 12 dels quals ja estan en marxa, i 14 més a Alacant, dels quals se'n poden utilitzar 6.

A més, la Generalitat va ampliar l’acord amb la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, que permetrà incrementar aquesta xarxa amb la incorporació de 141 caixers nous vinculats a Correus, fins a arribar a un total de 276 a tot el territori. El projecte, que compta amb una injecció per part del Consell de 7,8 milions d’euros, suposa una inversió directa per a cada caixer automàtic de 58.000 euros en aquests municipis.

Des d’Avant han recordat que per a la Renda 2021 hi haurà deduccions autonòmiques d’entre 300 i 540 euros per a les persones residents en aquestes poblacions, que poden beneficiar més de 80.000 persones. També les empreses que facen inversions en aquests territoris es beneficien de deduccions de fins a 9.000 euros. 

També et pot interessar

stats