La campanya de la renda estrena noves deduccions

Les persones contribuents es beneficiaran per primera vegada de les deduccions fiscals per a les zones amb el risc de despoblament 

Calcula el resultat de la teua declaració de la Renda 2021
Imatge d'arxiu d'una persona fent càlculs / Shutterstock

A partir del dia 6 d'abril, comença la nova campanya de la Renda 2021. La Conselleria d'Hisenda ja ha publicat la informació relativa a una trentena de deduccions autonòmiques a les quals tindran dret els contribuents de la Comunitat Valenciana. Entre elles s'inclouen tres deduccions noves: dues vinculades a la lluita contra la despoblació de fins a 540 € i 9.000 € respectivament i una tercera vinculada a facilitar l'arrendament a dones víctimes de violència de gènere de fins a 1.000 €.

La campanya de la Renda de 2021 serà la primera en la qual les persones contribuents de la Comunitat Valenciana podran deduir-se els beneficis fiscals aprovats per la Generalitat per a lluitar contra la despoblació i fomentar l'activitat a les zones rurals.

Aquestes deduccions autonòmiques es van aprovar en la llei de mesures fiscals per a l'any 2021. En concret, en aquesta campanya de la renda s'inclou per primera vegada una deducció autonòmica de 300 euros per a les persones contribuents que durant 2021 han residit en alguns dels municipis estipulats com en risc de despoblament.

A més, en funció de les càrregues familiars, l'import que podran deduir-se podrà incrementar-se en 120 euros més si les famílies tenen un fill o filla a càrrec, en 180 euros si en tenen dos i 240 si en tenen tres o més, de manera que una família nombrosa podrà beneficiar-se d'una deducció de fins a 540 euros.

Amb aquest objectiu també entrarà en vigor una altra mesura fiscal que permet a les persones contribuents deduir-se en la quota íntegra autonòmica. A més, amb un límit de 6.000 euros, es poden deduir el 30% de les quantitats invertides en accions o participacions en els acords de constitució o ampliació de capital en negocis instal·lats en aquestes zones.

Aquest benefici fiscal podrà incrementar-se en un 15% fins als 9.000 euros quan les persones titulars d'aquests negocis tinguen, a més, el seu domicili fiscal en un municipi en risc de despoblament.

Deducció per a dones víctimes de violència de gènere

En aquesta campanya també s'inclou com a novetat, en el cas de les dones víctimes de violència de gènere, una deducció autonòmica de l'IRPF per arrendament d'habitatge habitual del 25%, amb un límit de 850 euros. En el cas de dones de fins a 35 anys i/o amb discapacitat la deducció és del 30%, amb un límit de 1.000 euros.

Deduccions amb caràcter excepcional relacionades amb la covid-19

Per segon any consecutiu, a més, es podran aplicar un conjunt de deduccions que, amb caràcter excepcional, estan dirigides a pal·liar els efectes de la pandèmia, com la que permet compensar íntegrament la càrrega fiscal més gran en l'IRPF derivada de les ajudes o subvencions que hagen pogut rebre els treballadors afectats per un ERTO o aquells que hagen reduït la jornada laboral per conciliació familiar.

Igualment, la campanya inclou una deducció d’un 20% a un 25% per les donacions dineràries dirigides a finançar programes de recerca, innovació i desenvolupament científic o tecnològic en el camp del tractament i prevenció de la covid-19; i una altra, amb els mateixos percentatges, per a donacions, en metàl·lic o en espècie, per a contribuir al finançament de les despeses relacionades amb la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats