Meta ultima una nova ronda d'acomiadaments en Facebook, WhatsApp i Instagram

Després d'anunciar una retallada d'11.000 llocs de treball a la fi del 2022, aquesta nova ronda ve impulsada per una desacceleració en els ingressos per publicitat

El director executiu de Meta, Mark Zuckerberg, en una imatge d'arxiu
El director executiu de Meta, Mark Zuckerberg, en una imatge d'arxiu / Meta Platforms

Meta Platforms, la companyia propietària de Facebook, WhatsApp i Instagram, que a la fi del 2022 va anunciar una retallada d'11.000 llocs de treball, estaria planejant una nova ronda d'acomiadaments que afectaria milers de treballadors i treballadores i que podria produir-se aquesta mateixa setmana, segons informa Bloomberg.

Segons fonts coneixedores no identificades, aquesta nova ronda de retallades vindria impulsada per objectius financers, després d'una desacceleració en els ingressos per publicitat de la companyia, que hauria sol·licitat a directius i vicepresidents llistes d'empleats que poden ser acomiadats.

En aquest sentit, una de les fonts ha indicat que els encarregats del pla esperen tindre'l llest abans que Mark Zuckerberg es prenga una baixa per paternitat pel seu tercer fill, la qual cosa pot ser imminent.

A mitjan febrer, el diari Financial Times anticipava que Meta estaria preparant una nova ronda de retallades d'ocupació el mes de març.

Una caiguda dels beneficis del 41%

A principis de febrer, Meta va informar que va obtindre un benefici net de 23.200 milions de dòlars (21.725 milions d'euros) el 2022, la qual cosa va suposar una caiguda del 41% respecte del resultat anotat un any abans.

Els seus ingressos anuals van sumar un total de 116.609 milions de dòlars (109.197 milions d'euros), un 1,1% menys que el 2021, la qual cosa suposa la primera caiguda anual de la facturació de l'empresa.

De cara al 2023, la directora financera de Meta, Susan Li, va expressar la confiança que els ingressos totals del primer trimestre oscil·len entre 26.000 i 28.500 milions de dòlars, mentre que calcula que les despeses totals per a tot l'any estaran entre 89.000 i 95.000 milions de dòlars, enfront de l'anterior perspectiva entre 94.000 i 100.000 milions de dòlars.

També et pot interessar

stats