El mercat de vehicles d'ocasió espera créixer un 2,2% enguany

Per cada automòbil nou se’n vendran 2,6 de segona mà, sobretot de més de deu anys

Un cotxe a la venda en la Fira del Vehicle Selecció Ocasió
Un cotxe a la venda en la Fira del Vehicle Selecció Ocasió / Twitter: @Feria_Valencia

El mercat de vehicles d'ocasió a la Comunitat Valenciana preveu tancar 2023 amb un volum pròxim a les 222.298 unitats, cosa que suposarà una pujada del 2,2%, segons dades de l'Associació Nacional de Venedors i Reparadors de Vehicles (Ganvam) presentades aquest divendres en la Fira del Vehicle Selecció Ocasió de Fira València.

Això vol dir que s’espera que per cada vehicle nou se'n venguen 2,6 usats, dades que evidencien una certa millora en la crisi dels xips, que permetrà a les companyies de lloguer renovar les seues flotes i, per tant, incorporar els seus vehicles usats a l'oferta d'ocasió. Així mateix, s'estima que les operacions amb vehicles usats procedents de flotes de lloguer creixeran més d'un 11% i la importació de vehicles es moderarà, amb una pujada estimada del 12% al tancament de l’any, enfront del 31% de 2022, segons les dades de la patronal Ganvam.

La cita de Fira València ha obert aquest divendres les portes en la seua quinzena edició i oferirà fins diumenge que ve 1.500 vehicles a la venda des de 5.000 euros procedents de 30 marques oficials i 35 expositors directes, segons fonts de l'organització.

Vehicles de més de 10 anys, els més buscats

Les dades de Ganvam evidencien que els principals protagonistes del mercat valencià d'ocasió continuaran sent els models de més de 10 anys, ja que la seua venda concentrarà quasi el 60% del total, amb un volum estimat de més de 133.000 unitats que representa un augment pròxim al 2%.

També es preveu que les vendes de vehicles 100% elèctrics de segona mà cresquen quasi un 13% a la Comunitat, amb un volum pròxim a les 1.500 unitats, mentre que les d'híbrids endollables pujaran al voltant d'un 31%, amb unes 1.900 unitats.

El fet que el comprador valencià no estiga disposat a pagar més de 20.000 euros per un vehicle d'ocasió elèctric posa de manifest la necessitat de superar la barrera del preu d'adquisició si es vol dinamitzar les vendes de vehicles amb etiqueta zero emissions.

D'altra banda, un dels al·licients enguany és la celebració de nou del saló del vehicle d'ocasió al costat de la gran trobada europea de cotxes personalitzats Eurocrew, amb cotxes modificats procedents d'Espanya, Portugal, França, el Regne Unit i Suïssa.

També et pot interessar

stats