Mercadona lidera el rànquing de reputació empresarial d'Espanya

L'empresa valenciana de supermercats ha destronat Inditex i encapçala la llista després de vora vint anys des de la seua entrada

Mercadona líder en reputació
Mercadona, líder en reputació / Malaga, Spain - January 10, 2022: Entrance to Mercadona supermarket in Vialia

Mercadona ha desbancat Inditex del més alt del pòdium del rànquing de reputació empresarial a Espanya, segons la classificació elaborada per Merco (monitor empresarial de reputació corporativa). Per darrere de l'empresa valenciana de supermercats es troben Inditex, el Grupo Social ONCE, Telefónica, Mapfre, Repsol, Ikea, Coca-Cola, Nestlé i la Mutua Madrileña.

A més, Merco situa Juan Roig, president de Mercadona, per quart any consecutius en la primera posició de líders amb major reputació.

Iberdrola en crisi, molts canvis en la nova edició

Iberdrola ha baixat del top 10 i ara ocupa la catorzena plaça; no ocupava un lloc tan baix des del 2005. La companyia ha estat des del 2005 en els primers deu llocs, excepte l'any 2019, que va ocupar el lloc número onze.

Iberdrola ha viscut un 2021 convuls, ja que els preus de l'electricitat han tingut xifres molt altes i el seu màxim directiu ha estat vinculat a la trama judicial de l'excomissari de policia José Manuel Villarejo.

L'única companyia que s'ha estrenat entre els deu primers llocs, és la Mutua Madrileña.

Fins al moment només quatre empreses han ocupat el lloc més alt: El Corte Inglés, que el va encapçalar durant set edicions; Inditex, en dotze ocasions, i Telefónica i el Banc Santander amb una vegada cadascuna. I ara, Mercadona.

S'han incorporat noves empreses com Barceló Hotel Group (59), Abanca (91), Kutxabank (92) i Cellnex (94). I les pujades més cridaneres de l'edició han sigut les de Corporación Hijos de Rivera, que passa del lloc 49 al 26; la de Mango, que passa del 77 al 54; la d'Orange, amb un ascens del 84 al 62, i Ferrovial, amb una pujada del 89 al 72.

Quant als líders amb més reputació, després del primer lloc ocupat per Juan Roig, se situen Ana Botín (Banc Santander) i Amancio Ortega (Inditex).

El líder d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha desaparegut del top 10, igual que ha passat amb l'empresa, i també ha acabat en el lloc número catorze.

Per a fer l'informe, Merco ha dut a terme set avaluacions, 25 fonts d'informació i 46.368 enquestes, amb una revisió independent procedent de la consultora KPMG.

També et pot interessar

stats