Mazón exigeix al govern ajudes per al sector ceràmic i demana "unitat d'acció"

El cap del Consell demana que cada administració "pose en marxa" totes les mesures necessàries, com ara ajudes directes, rebaixes fiscals, infraestructures o accions de protecció de l'ocupació

Carlos Mazón en Qualicer a Castelló
Carlos Mazón, en Qualicer, a Castelló de la Plana / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha sol·licitat "unitat d'acció" de totes les administracions públiques perquè el sector de la ceràmica de la Comunitat Valenciana supere els "moments complexos" que està vivint i "continue sent marca Espanya" i "motor de progrés, innovació i desenvolupament econòmic".

Carlos Mazón ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del XVIII Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic Qualicer, del qual ha destacat que "compleix la majoria d'edat" amb la vista posada en "noves perspectives i solucions" per al futur a llarg termini d'aquest grup d'activitat.

El taulell, que es concentra principalment a la província de Castelló, suposa una cinquena part del PIB industrial de la Comunitat Valenciana.

En aquesta línia, el cap del Consell ha reclamat al govern central ajudes per a un sector "que està vivint moments complexos" però que té "talent, espenta i lideratge".

Mazón ha demanat que cada administració "pose en marxa en l'àmbit de les seues competències" totes les mesures necessàries com ara ajudes directes, rebaixes fiscals per a compensar el preu de l'energia, millores en infraestructures, plans de transició energètica o accions de protecció de l'ocupació, entre altres.

Així mateix, ha oferit el suport del Consell a la ceràmica, triplicant les ajudes a fons perdut a empreses del clúster ceràmic i impulsant una nova campanya de promoció en mercats internacionals emergents i d'interés.

Mazón ha valorat l'aposta que fa el sector ceràmic de la Comunitat Valenciana aquests anys per "la qualitat, l'eficiència energètica i la cerca de nous materials i tècniques amb les quals produir".

Qualicer

Qualicer reuneix aquests dies empreses, institucions, experts, instituts d'investigació, col·legis professionals, universitats, i la Cambra Comerç, al voltant d'un programa de trobades, ponències i panells centrats en noves perspectives i solucions per al sector.

També et pot interessar

stats