Mazón: "La CE coneixerà l'exigència del tractament de fred a cítrics de tota procedència"

El cap del Consell destaca que, per primera vegada, un comissari d'Agricultura "està disposat a traslladar l'exigència del tractament en fred a tots els cítrics i de qualsevol procedència i que ara només s'exigeix a les taronges de Sud-àfrica"

Representant del sector primari valencià la passada setmana a Europa
Representants del sector primari valencià la passada setmana a Europa / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que per primera vegada un comissari d'Agricultura de la Unió Europea "està disposat a traslladar a la Comissió Europea l'exigència del tractament en fred a tots els cítrics i de qualsevol procedència" i que ara només s'exigeix a les taronges de Sud-àfrica.

Així ho ha manifestat després de la reunió per videoconferència que ha mantingut aquest dimarts amb el comissari d'Agricultura europeu, Janusz Wojciechowski, i en la qual també ha participat el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre.

S'emmarca en l'agenda de "pressió i defensa" de l'agricultura valenciana a Brussel·les després de la visita de la setmana passada en la qual tot el sector primari valencià va presentar un document conjunt que recollia les necessitats i reivindicacions per al futur de l'agricultura de la Comunitat Valenciana.

"És una exigència de reciprocitat, justícia i igualtat i que les normes siguen les mateixes per a tots", ha sostingut i ha incidit en què aquesta qüestió serà avaluada en la Comissió "avançant i accelerant en una cosa tan important per als nostres agricultors".

Simplificació de la PAC

Aguirre ha avançat que el Comissari d'Agricultura s'ha compromés a portar al pròxim ple la simplificació de la Política Agrària Comuna (PAC) per a les explotacions de menys de deu hectàrees.

Per al conseller, l'aprovació d'aquesta mesura suposaria "una simplificació real que afectarà la immensa majoria de les explotacions de la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats