Mazón acusa a la UE de posar al camp normes mediambientals "impossibles de complir"

El cap del Consell s'ha mostrat "content" perquè és "la primera vegada en molt de temps" que la Generalitat i les diferents organitzacions d'agricultors van unides a Brussel·les a reivindicar

Mazón defensant el sector primari a la UE
Mazón defenent el sector primari a la UE / X: @carlos_mazon_

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha acusat la Unió Europea (UE) de posar "normes mediambientals impossibles de complir", que considera que utilitzen com a "excusa", i ha celebrat la reivindicació conjunta de la Generalitat i els agricultors a Brussel·les.

Així s'ha pronunciat aquest dijous el cap del Consell quan li han preguntat els periodistes per la seua visita a Brussel·les amb els agricultors valencians, després de la Romeria de la Santa Faç a Alacant.

Mazón s'ha mostrat "content" perquè és "la primera vegada en molt de temps" que la Generalitat i les diferents organitzacions d'agricultors van unides a Brussel·les "amb un únic manifest, amb un únic punt, i amb una única coordinació, que és defendre l'agricultura i l'aigua a la Comunitat Valenciana".

La UE porta massa temps no prioritzant l'agricultura, allunyant-se i amb l'excusa de normes mediambientals impossibles de complir. Tots voldríem poder complir-les, però amb terminis, amb ajudes, amb equilibri i amb sentit comú.

"Hem estat en una intensíssima activitat defenent-nos, perquè a Brussel·les cal anar a defendre's, perquè desgraciadament la Unió Europea porta massa temps no prioritzant l'agricultura, allunyant-se de l'agricultura i amb l'excusa de normes mediambientals impossibles de complir. Tots voldríem poder complir-les, però amb terminis, amb ajudes, amb equilibri i amb sentit comú", ha sostingut Mazón.

L'agricultura, "principal defensora del medi ambient"

Així mateix, ha censurat que, "amb el fals crit del verd", la Comunitat Valenciana i Alacant s'estava "quedant sense verd". A més, ha defés l'agricultura com "la principal defensora del medi ambient, dels terrenys agrícoles".

"A vegades, voler fer política fake amb aquestes qüestions pot quedar molt bé un dia, però ens estem carregant el futur, ens estem carregant el camp i ens estem carregant el verd de veritat i la terra agrícola de veritat", ha subratllat.

Al mateix temps, ha afegit que "afortunadament, el vicepresident Frans Timmermans ja no està", la qual cosa a parer seu és "una bona notícia per a tots".

També et pot interessar

stats