Maroto es compromet a incorporar les reclamacions del taulell en un pacte d’Estat per la indústria

La patronal Ascer considera fonamental que el sector estiga en l’agenda del govern amb un reunió que podria ser en abril.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha visitat Cevisama, a Fira València
La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha visitat Cevisama, a Fira València / @DGobiernoCV (Twitter)

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, s’ha compromés a “reactivar molt prompte” una taula de treball amb els fabricants de taulells i productes ceràmics per a dissenyar “un full de ruta a mitjà i llarg termini” que incloga les seues reivindicacions, entre elles, un pacte d’Estat per la indústria.

Així ho ha assegurat durant la visita a la 38a edició de la Fira Internacional Cevisama, després de mantindre una reunió amb el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer), Vicente Nomdedéu.

Maroto ha dit que aquest pacte “donarà tranquil·litat a tots sobre el full de ruta a seguir i el sector ceràmic, que sens dubte necessita un impuls, serà una referència”. De fet, s’ha compromés a “reactivar” una taula de treball amb el sector “que es va parar pel bloqueig polític” amb una nova reunió “molt prompte” a Madrid. “El govern ha posat el clúster ceràmic en la seua agenda i això és molt important perquè el sector necessita un acompanyament que no tenia”, ha manifestat.

La patronal taulellera, satisfeta de la reunió amb la ministra

El president d’Ascer, Vicente Nomdedéu, ha eixit “molt satisfet” de la reunió amb la ministra i ha dit que resulta fonamental que s’haja “restablit la nostra agenda” amb una taula de treball “continuada en el temps”.

Atés que hi ha moltes qüestions que no depenen només del departament d’Indústria i Comerç, la ministra els ha oferit treballar “en simbiosi” amb altres ministeris. La cita, calcula que podria ser el mes d’abril.

La concentració avança en sector

Un terç de la indústria taulellera està ja en mans d’accionistes externs, bé de fons de capital de risc o d’inversors internacionals, una tendència de concentració que continuarà a mitjà termini en un sector amb enorme potencial que afronta reptes com ara l’ús d’energies alternatives i la deslocalització de la producció en un context de creixement del mercat dels EUA.

La indústria ceràmica espanyola, assentada quasi íntegrament a les comarques de Castelló, manté la seua condició de potència mundial en el sector sent el cinqué productor mundial, el segon en exportacions per volum i el tercer per valor, segons les dades recollides en l’informe sectorial d’aquesta indústria corresponent a 2020 presentat aquest dimecres per Deloitte.

També et pot interessar

stats