Maroto assegura que treballarà perquè el taulell salve traves i puga accedir a les ajudes

El sector manifesta que és “inviable” complir amb un dels requisits d’aquestes ajudes per a pagar a proveïdors

El president de la Generalitat, Ximo Puig; la ministra de Industria, Reyes Maroto; la VP Seniort de BP, Louise Kingham i el president de bp Energia Espanya, Andrés Guevara
El president de la Generalitat, Ximo Puig; la ministra d'Indústria, Reyes Maroto; la vicepresidenta executiva superior de BP, Louise Kingham, i el president de BP Energia Espanya, Andrés Guevara / Domenech Castelló / Efe

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha tornat a mostrar aquest dimarts el compromís del govern espanyol amb la indústria ceràmica i ha assegurat que s'està treballant amb el sector per a salvar la dificultat que estan denunciant per a accedir als 450 milions d’euros d'ajudes referents a la garantia de pagament a proveïdors.

Maroto ha fet aquestes declaracions en la planta de BP a Castelló, on s'ha presentat el desenvolupament del clúster de l'hidrogen renovable en preguntar-li pels problemes que han posat de manifest les empreses ceràmiques a l'hora d'accedir a les ajudes per resultar "inviable" complir amb un dels requisits. La ministra ha assenyalat que s’està treballant en aquest punt i en la pàgina web del Ministeri s'ha publicat una guia per a ajudar les empreses a entendre com s'aplica aquesta norma. 

La ministra ha mostrat el desig que "el suport que s’està donant al sector i la finestra del l’Institut de Crèdit Oficial que s'obri aquest dimarts de 500 milions per a indústria gasintensiva siga un salvavides per a la indústria que els permeta arribar i complir els requisits de les ajudes directes". "Aquells que estan suportant la morositat són les petites i mitjanes empreses i autònoms i, per tant, cal vetlar perquè els costos de la guerra es redistribuïsquen", ha ressaltat.

A més, Maroto s'ha referit a la presidenta del PP de Castelló, Marta Barrachina, a qui –diu– ha sentit dir que eixirà al carrer per a arreplegar firmes, i ha assegurat que "durant la crisi financera immobiliària el clúster de la ceràmica va patir molt, va perdre llocs de treball i no van tindre cap finestra d'oportunitat i es va perdre la meitat de la producció, que va tardar cinc anys a recuperar-se". Per tant –ha agregat–, "li diria a la presidenta del PP de Castelló que lliçons, les justes".  

En tot cas, aquesta vesprada Maroto està reunida amb la patronal ceràmica Ascer per a intentar arribar a una solució que permeta accedir a les ajudes de 450 milions d'euros del Govern per a la indústria gasintensiva.

També et pot interessar

stats