La llum torna a pujar fins a 225,36 €/MWh

Com ja és habitual, el preu de l'electricitat és més car els dilluns, després de les baixades del cap de setmana

El preu de la llum  ascendeix aquest dilluns
El preu de la llum ascendeix aquest dilluns

El preu mitjà diari de l'electricitat en el mercat majorista torna aquest dilluns a reprendre la senda alcista, després de les baixades del cap de setmana.

El preu pujarà hui un 5,66% respecte al d'ahir, fins a 225,36 €/MWh, segons les dades de l'operador de mercat elèctric designat (OMIE). No obstant això, respecte a fa una setmana el preu de l'electricitat s'ha reduït en més de 2 euros, ja que dilluns passat estava en 227,45 €/MWh.

Així, el preu més alt aquest dilluns es donarà entre les 20:00 i les 21:00 hores, quan arribarà a 262 €/MWh, mentre que el més baix es registrarà entre les 16:00 i les 17:00, quan cotitzarà a 200,91 €/MWh.

En qualsevol cas, el preu de la llum continua disparat, si es compara amb el que es registrava l'any passat per aquests dies. Per a pal·liar l'impacte econòmic, el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts un decret llei amb el qual es destinaran 100 milions d'euros a les famílies i empreses més afectades.

Aquest dilluns, el programa d'investigació Zoom analitza per què el megawatt marca rècord cada dia i per què Espanya és el cinqué país de la UE amb la factura de la llum més cara.

També et pot interessar

stats