L’operador d’alta veolicitat Ouigo vol operar enllaços amb Elx i Múrcia

També treballen per a desplegar els seus serveis a Màlaga i Sevilla, així com a Segòvia i Valladolid

Tren d' Ouigo al costat d'un AVE de Renfe
Imatge d'arxiu d'un tren d'Ouigo al costat d'un de l'AVE de Renfe / Efe

L’operador d’alta velocitat Ouigo ha notificat a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) la pretensió d'ampliar els serveis que presta a Elx (Baix Vinalopó) i Múrcia, per considerar que són tècnicament "assequibles" i que el mercat "funcionarà". De moment, Ouigo opera la línia entre Alacant i Madrid i també la que connecta València amb la capital espanyola.

Així ho ha manifestat la màxima responsable de la companyia a Espanya, Hélène Valenzuela, en una jornada sobre la liberalització del transport ferroviari de viatgers organitzada per la CNMC, on ha indicat que Ouigo treballa per a acabar de desplegar els seus serveis cap a Andalusia (arribarà el 2024 a Màlaga i Sevilla).

Està convençuda que hi ha lloc per als tres operadors i les quatre marques (Renfe, amb AVE i Avlo, la mateixa Ouigo i Iryo) i per això han notificat a Competència la intenció d'ampliar els seus serveis a Segòvia i Valladolid, línies subjectes a obligació de servei públic (OSP), i sobre les quals caldria fer –diu– el test de mercat que estableix la normativa comunitària.

També Iryo analitza possibles noves rutes i ampliar la pròpia oferta, encara que "cal veure si hi ha prou demanda" en la xarxa d'alta velocitat més àmplia de tota la Unió Europea (UE), segons el conseller delegat, Simone Gorini.

També et pot interessar

stats