L’oci educatiu reclama una relaxació de les restriccions com ja han tingut altres sectors

Apunten que en els més de 120 campaments que han organitzat, els contagis han sigut “mínims” i defensen que les seues activitats són segures

Un grup de joves participa, a l'aire lliure, en una activitat d'oci educatiu
Un grup de joves participa, a l'aire lliure, en una activitat d'oci educatiu / Consell Valencià de la Joventut

El sector de l’oci educatiu, que integren moviments com el dels scouts o els júniors, ha reclamat a la Generalitat la relaxació d’algunes de les restriccions que encara els afecten i que limiten la seua activitat. Consideren que la desescalada, a diferència d’altres sectors com els hotelers, encara no ha arribat a les seues activitats. 

La Federació d’Escoltisme Valencià, Scouts Valencians, Organización Juvenil Española, Juniors Moviment Diocesà, Federació Don Bosco i Creu Roja Joventut, amb el suport del Consell Valencià de la Joventut, han lamentat tindre “les mateixes restriccions des de l’estiu”, mentre que “altres sectors, com l’hoteleria o l’oci nocturn, caminen cap a la normalitat total”. 

Aquestes entitats que treballen en l’àmbit de l’oci educatiu argumenten que “l’experiència d’aquest estiu avala el treball que des de les entitats de voluntariat juvenil s’ha fet per a crear espais de treball i convivència lliures de riscos”. Recorden que aquestes entitats han organitzat més de 120 campaments, “amb un índex d’incidència mínim”, i defenen que han complit “de manera escrupolosa” els protocols per a evitar contagis de coronavirus. 

El sector de l’oci educatiu destaca “l’enorme” labor educativa i pedagògica que fan les entitats de voluntariat juvenil, “on l’esplai conviu amb la formació en valors i coneixements”.

Les escoles de formació de les entitats d’oci educatiu també veuen limitada la seua activitat, amb una ràtio màxima de 25 persones per classe, per a formar monitors i monitores, mentre en altres àmbits acadèmics els aforaments són més elevats. En aquest sentit, apunten que el nou decret sobre oci educatiu que prepara la Generalitat exigirà més titulacions a les persones voluntàries que duen a terme les activitats en les entitats d’oci educatiu i, per tant, serà necessari formar més persones.

Així, des del Consell Valencià de la Joventut i les seues entitats d’educació no formal, reclamen poder realitzar aquests processos formatius en igualtat de condicions que altres institucions acadèmiques.

També et pot interessar

stats