Les noves mesures que entren en vigor aquest dimarts

La Generalitat ha aprovat aquest dilluns l'últim paquet de restriccions en el camí cap a la nova normalitat

Control de temperatura per a l'accés a una discoteca
Control de temperatura per a accedir a una discoteca / Mariscal (Efe)

La Generalitat ha aprovat aquest dilluns l'últim paquet de restriccions en el camí cap a la nova normalitat. Entre les novetats d'aquesta flexibilització de les mesures sanitàries destaquen l’ampliació de l’aforament i dels horaris permesos en l'hoteleria i l'oci nocturn, la tornada del ball amb limitacions i la possibilitat de consumir de nou en barra, sempre que s'estiga assegut. 

Les restriccions comencen a aplicar-se des de la mitjanit de dimarts i estaran vigents fins al 9 d'octubre, data prevista pel Consell per a la reobertura total que donarà pas a la nova normalitat a la Comunitat Valenciana.

S’alleugereixen les mesures a partir del 28 de setembre
S’alleugereixen les mesures a partir del 28 de setembre

Les noves mesures fins al 9 d'octubre

A partir de dimarts s'acaba la limitació horària en l'hoteleria: bars i restaurants ja no hauran de deixar de servir a la mitjanit ni estaran obligats a tancar a les 00:30, sinó que podran estar oberts fins a l'hora que els marque la llicència d'activitat. A més, l’aforament dins dels locals augmenta fins al 75% i es permet un màxim de deu persones per taula, igual que a les terrasses (fins ara el límit era de huit). Com a novetat, es podrà usar la barra per a consumir, sempre que s'estiga assegut. 

En l'oci nocturn l'horari d'obertura s'allarga de tres a cinc de la matinada. Igual que en bars i restaurants, l'aforament de discoteques i pubs augmenta del 50 al 75%, amb taules d'un màxim de deu persones i l'ús de la barra asseguts. Una de les novetats més esperades és la tornada del ball a l'oci nocturn. Es permetrà ballar, però només en el lloc de consumició preassignat, a la taula. 

La relaxació de mesures més rellevant és la que afecta els espectacles culturals i el comerç, ja que a partir de dimarts s'acaben totes les restriccions. Així doncs, s'eliminen les limitacions d'aforament en cines, teatres, auditoris, museus o biblioteques, i també a les botigues. Tampoc hi haurà, igualment, restriccions d'aforament i horaris a les seus festeres. 

Pel que fa als esdeveniments esportius, s’hi suprimeix el nombre màxim de persones. En les lligues professionals de futbol i bàsquet no hi haurà límit en la xifra d'assistents, però sí restriccions d'aforament: els pavellons i recintes tancats podran omplir-se només al 40%, i els estadis a l'aire lliure, al 60%. Igualment, s'elimina el límit de participants en les proves esportives, com ara la marató o la mitja marató. Els gimnasos i piscines podran obrir al 75%. L'aforament s’amplia també al 75% en banquets i congressos.

També et pot interessar

stats