L’IPC escala cinc dècimes al juliol a la Comunitat Valenciana i se situa en el 2,4% interanual

En la taxa mensual repunta un 0,2%, com al conjunt d’Espanya, i trenca la tendència a la baixa per l’encariment dels carburants i els aliments

L'encariment dels productes alimentaris i dels carburants està darrere del repunt de l'IPC
L'encariment dels productes alimentaris i dels carburants està darrere del repunt de l'IPC / Mercat Central de València

L'índex de preus de consum (IPC) va augmentar un 0,2% al juliol, a la Comunitat Valenciana en relació amb el mes de juny i va elevar la taxa interanual fins al 2,4%, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Enguany, l'IPC ha pujat el 2,6%.

Al juliol, l’IPC ha repuntat en la taxa mensual el mateix percentatge en l’economia valenciana que en el conjunt de l’Estat, un 0,2%, respecte del mes anterior. A més, eleva cinc dècimes la taxa interanual, fins al 2,4%, a causa de la pujada dels preus dels carburants i de l'encariment dels aliments. De fet, aquest grup de productes continua sent el que més disparats té els preus, que escalen sis dècimes en la taxa interanual fins a situar-se en el 10,5%, segons les dades de l’INE. El percentatge valencià que mesura la inflació d'aliments i begudes no alcohòliques trenca així la ratxa a la baixa que havia mantingut en els últims quatre mesos i torna a superar el llindar de les dues xifres. Però, tot i que elevat, es queda tres dècimes per sota de l'indicador estatal, que tanca juliol amb una inflació anual del 10,8%.

Aquestes dades evidencien com l'espiral inflacionista s'ha reactivat amb l'estiu i reprén la tendència a l’alça després d'acabar juny amb l'IPC en l'1,9%, en nivells semblants a març de 2021.

També et pot interessar

stats