L'impulsor del "Soc major, no idiota": “la lluita continua, encara hi ha molts aspectes negatius a canviar”

El metge jubilat valencià Carlos San Juan ha aconseguit millorar els horaris de les oficines bancàries i el tracte cap als majors

Carlos Sanjuan, el metge valencià que va iniciar la campanya "Sóc major, no idiota" / À Punt NTC

Fa un any, Carlos San Juan es va convertir en el David jubilat valencià amb l’objectiu de lluitar contra el totpoderós Goliat bancari. Una recollida de firmes primer demanant una millor atenció a la banca per als més majors, i una trobada televisada amb la vicepresidenta del govern espanyol i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, el va fer saltar a la fama. D’aquella conversa van eixir promeses i bones paraules, però sobretot va prendre força un sentiment que signaren milers de persones: “ser major no és ser idiota”.

Dotze mesos després, un equip d’À Punt Notícies ha parlat amb el protagonista. Aquest metge valencià jubilat ha fet balanç de què ha canviat i què queda per fer uns anys després del moviment que va començar ell mateix, amb el qual demanava bàsicament una atenció més humana dels bancs i caixes d'estalvi respecte a la gent major.

De moment, Carlos ha aconseguit que milloren els horaris de les oficines bancàries i el tracte cap a les persones majors, però reconeix que “la lluita encara continua”. Assegura que encara no han adaptat els caixers per als més majors ni tampoc les aplicacions mòbils que, diu, “són complicadíssimes d’entendre”. 

La campanya "Soc major, no idiota" li ha regalat grans moments. Des de poder parlar amb la ministra Calviño fins a fer un discurs d’un quart d’hora en defensa dels majors vulnerables al Parlament Europeu. Aquests reconeixements l'ajuden a continuar avant. El pròxim 9 de març es tornarà a reunir novament amb la vicepresidenta del govern central per a assessorar sobre la nova llei de defensa de l'usuari financer, una arma més per a la batalla encapçalada per aquest uròleg jubilat valencià. 

També et pot interessar

stats