L'Ibex frena les caigudes pendent d'Ucraïna i es col·loca per damunt dels 8.200 punts

La Borsa de Moscou i el ruble repunten a l'alça i recuperen part del terreny perdut el dijous

Pantalla amb els índexs borsaris internacionals en el parquet madrileny de la borsa aquest divendres
Pantalla amb els índexs borsaris internacionals en el parquet madrileny de la borsa aquest divendres / Vega Alonso del Val (Efe)

L'Ibex-35 ha iniciat la sessió d'aquest divendres amb una pujada del 0,23%, la qual cosa ha portat el selectiu a situar-se en els 8.217,5 punts, en un context marcat per l'atac de Rússia a Ucraïna i per les reaccions internacionals, amb sancions per part dels Estats Units i Europa.

Després de tancar dijous en mínims des de febrer de 2021, amb un descens de 2,86%, el selectiu madrileny ha començat el dia per damunt de la cota psicològica dels 8.200 punts, mentre que Frankfurt pujava un 1,3%, i París i Londres, un 0,9%, després de les caigudes de la jornada anterior.

Milà va perdre dijous el 4,15%, Frankfurt el 3,96%, Londres el 3,88% i París el 3,83%, el pitjor resultat per a quasi totes elles des de finals de novembre passat per la variant òmicron de la covid-19.

En els primers compassos de la sessió d'aquest divendres, les pujades més significatives en el selectiu madrileny eren per a Aena (2,73%), IAG (2,71%), ArcelorMittal (2,43%) i Acciona (2%).

La borsa de Moscou recupera part del terreny perdut

Els dos principals índexs borsaris de la borsa de Moscou i la cotització del ruble en els mercats de divises s'han recuperat parcialment aquest divendres, després de la caiguda que van patir dijous després de l'inici de la invasió de Rússia a Ucraïna.

L'índex Moex, denominat en rubles, s'ha situat al voltant dels 2.358,74 punts cap a mitjan sessió del parquet moscovita, la qual cosa suposa un repunt del 14,61% respecte al tancament del dijous.

Per la seua banda, l'índex RTS, que inclou les mateixes empreses del Moex, però està denominat en dòlars estatunidencs, ha repuntat un 19,72% cap a mitjan sessió, fins a situar-se en els 889,56 punts.

Respecte a la divisa russa, tant l'euro com el dòlar han perdut força enfront del ruble, un 2% i un 1,72%, respectivament.

Wall Street remunta i tanca en verd

Per la seua banda, Wall Street va tancar aquest dijous en verd, remuntant unes pèrdues inicials atribuïdes a la preocupació per l'ofensiva russa a Ucraïna, després que els EUA anunciara sancions a bancs i oligarques de Rússia.

Segons dades al final de la sessió en la Borsa de Nova York, el Dow Jones d'Industrials va pujar un 0,28%, mentre que el selectiu S&P 500 va avançar un 1,50%. El Nasdaq, que aglutina les empreses tecnològiques més grans del mercat, es va elevar un notable 3,34%.

El factor clau, segons els analistes, va ser l'anunci del president dels EUA, Joe Biden, de noves sancions per a aïllar econòmicament Moscou i l'enviament de tropes estatunidenques a Alemanya per a reforçar la presència de l'OTAN en l'est d'Europa.

També et pot interessar

stats