L’Ibex-35 obri amb un rebot del 6,44% després de la seua pitjor sessió en la història

El coronavirus s’ha convertit en el pitjor enemic de les borses mundials que han registrat pèrdues històriques.

L’Ibex-35 va patir dijous la pitjor sessió de la seua història, amb una caiguda del 14,06%
L’Ibex-35 va patir dijous la pitjor sessió de la seua història, amb una caiguda del 14,06% / Altea Tejido (Efe)

La borsa espanyola rebota un 6,44% en l’obertura, fins als 6.774,40 punts, després de patir la pitjor sessió de la seua història, amb una caiguda del 14,06%, a causa del nerviosisme per les conseqüències econòmiques del coronavirus i la por al fet que les mesures dels bancs centrals no siguen efectives.

L’Ibex-35 ha obert aquest matí la sessió de l’últim dia de la setmana i ho ha fet en positiu. De tota manera caldrà esperar a veure com acaba la jornada després que dijous el selectiu espanyol 35 patira el pitjor bac de que existeix.

El coronavirus s’ha convertit en el pitjor enemic de les borses mundials, que han registrat pèrdues històriques. Unes pèrdues que ha continuat en altres borses. A Tòquio, el Nikkei japonés ha tancat la sessió amb una caiguda superior al 6%.

Caldrà estar pendent de com evoluciona aquest divendres Wall Street després que dijous experimentara també la pitjor jornada dels últims 30 anys en perdre el 10% del seu valor.

La CNMV prohibeix les vendes en descobert

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha prohibit aquest divendres les vendes en descobert sobre accions de 69 societats després de les caigudes registrades en els mercats de valors per la incidència de la pandèmia del nou coronavirus.

Aquesta prohibició s’ha acordat tenint en compte l’evolució dels mercats de valors en el context de la situació creada pel Covid-19, que han registrat caigudes extraordinàries amb nombrosos valors, superant els percentatges de variació que es recullen en el reglament. També s’ha tingut en compte el risc que en pròximes jornades puguen produir-se moviments de preu desordenats en el mercat borsari europeu, incloent-hi l’espanyol.

També et pot interessar

stats