L'euríbor tancarà abril a la baixa i donarà el primer respir a les hipoteques enguany

L'indicador més utilitzat a Espanya per a calcular les hipoteques variables podria situar-se en el 3,704%

Signatura d'una hipoteca en una notaria de València en una imatge d'arxiu
Signatura d'una hipoteca en una notaria de València en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'euríbor apunta a tancar l'abril situat en el 3,704%. Això suposa la primera rebaixa en esta taxa de referència enguany, així com el primer respir per als hipotecats en l'actual cicle monetari, d'acord amb els càlculs fets per Europa Press.

Este indicador, el més utilitzat a Espanya, va tancar gener en el 3,609%, mentre que al febrer va arribar al 3,671% i al març va tancar en el 3,718%. Per tant, la dada del quart mes de l'any suposa la primera rebaixa d'esta taxa el 2024.

Atés que a l'abril de l'any passat l'euríbor estava situat en el 3,757%, les persones hipotecades veuran la primera rebaixa interanual en la taxa, un fet que encara no s'havia produït en l'actual cicle monetari.

Això es traduirà en el fet que una persona que tinga contractada una hipoteca variable de 150.000 euros a trenta anys i amb un diferencial del 0,99% més euríbor i haja de revisar el seu tipus d'interés amb l'euríbor d'abril registrarà un lleu descens en la quota de 4,78 euros al mes. Este càlcul implica el màxim nivell de descens per a una persona que haja contractat una hipoteca amb eixe nivell finançat, ja que en tractar-se d'una revisió al principi del préstec (és a dir, li queden trenta anys per amortitzar), el canvi en el tipus d'interés té molt més impacte a perquè hi ha molt principal per a amortitzar.

Segons l'economista i cofundadora de HelpMyCash, Olivia Feldman, l'expectativa d'un descens brusc de l'euríbor a curt termini pot ser massa optimista. A parer seu, és probable que l'indicador es mantinga relativament estable al voltant del 3,7% fins a juny, data en la qual s'espera que el Banc Central Europeu (BCE) reduïsca els seus tipus d'interés.

L'estimació dels experts de Kelisto és més optimista. "A mitjà termini les nostres previsions es mantenen, amb la deguda cautela: l'indicador se situaria al voltant del 3,5% a la fi del primer semestre, per a anar baixant progressivament fins a tancar 2024 vorejant el 3%", explica la portaveu del comparador, Estefanía González.

També et pot interessar

stats